Opitý muž so zbraňou v ruke chcel v Trnávke ukončiť svoj život, ale policajti mu v tom zabránili...

19.11.2020

Zdroj: koláž abn - FB Polícia Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Hliadka bratislavskej Pohotovostnej motorizovanej jednotky bola dnes krátko pred 00.45 hod vyslaná na jednu z ulíc v ružinovskej miestnej časti Trnávka, kde v zmysle oznámenia chcel muž ukončiť svoj život použitím strelnej zbrane.

"Policajti sa v krátkej dobe od prijatia oznámenia dostavili na uvedenú adresu kde vo vchode jedného z domov spozorovali muža v spodnej bielizni so strelnou zbraňou v ruke. Muž bol zjavne rozrušený a hliadke uviedol, že sa chce zastreliť, preto policajti začali s mužom komunikovať. Policajti počas rozhovoru muža presviedčali, aby od konania upustil a upokojovali ho. Muža sa im podarilo presvedčiť, začal s hliadkou PZ spolupracovať a zbraň odložil. Z dôvodu, aby si muž neublížil, policajti zbraň z jeho blízkosti odstránili," informovali o nočnom výjazde policajti z Bratislavského kraja na svojom Facebooku.

"Muž bol následne za asistencie policajnej hliadky privolanou RZP prevezený do jednej z nemocníc, zároveň bolo zistené, že bol pod vplyvom alkoholu. Dychovou skúškou mu bola nameraná hodnota 0,79 mg/l, čo predstavuje 1,65 promile. K zraneniu muža alebo iných osôb v súvislosti s touto udalosťou nedošlo, v zmysle zákona o Policajnom zbore policajti uvedenú zbraň zaistili. Išlo sa o plynovú pištoľ," dodali bratislavskí policajti.

(ars)

Páčil sa vám článok?