FOTO Alkohol v krvi opäť úradoval: Vodič "pod parou" narazil do policajného auta

24.10.2020
Nehoda Štefánikova

Zdroj: FB/Polícia SR Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Vybral si nesprávne auto na nehodu. Opitý vodič narazil v bratislavskom Starom Meste rovno do policajného auta.

Bratislavskí policajti včera hliadkovala na Štefánikovej ulici. Zastavili vodiča, ktorý spáchal priestupok. Počas prejednávania tohto priestupku stál jeden z policajtov spolu s vodičom pred služobným vozidlom so zapnutými majákmi a rozsvieteným nápisom STOP!

Následne došlo k nárazu do ľavej zadnej časti služobného vozidla. Ako ďalej polícia uvádza, vodič vozidla zn. Volkswagen Caddy sa po náraze do služobného vozidla snažil z miesta ujsť, na výzvy policajtov, aby vypol motor nereagoval a s vozidlom sa hýbal smerom vzad, pričom javil známky požitia alkoholu.

"Keďže vodič na opakované výzvy nereagoval, policajti voči nemu použili donucovacie prostriedky, a to hmaty, chvaty sebaobrany a putá," informuje polícia na sociálnej sieti. V súvislosti s použitím donucovacích prostriedkov neboli mužovi spôsobené žiadne zranenia.

"Dychovou skúškou mu bola následne nameraná hodnota 1,04 mg/l (2,17 promile) alkoholu v dychu. Opakovaná dychová skúška prítomnosť alkoholu potvrdila s výsledkom 1,13mg/l (2,35 promile) alkoholu v dychu," informovali policajti.

Zdroj: FB/Polícia SR Bratislavský kraj

​Takto poškodil policajné auto

Policajti 43-ročnému Bratislavčanovi zadržali vodičský preukaz a pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky bol obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na príslušné policajné oddelenie k vykonaniu ďalších potrebných úkonov.

Zdroj: FB/Polícia SR Bratislavský kraj

​Auto vodiča

Zdroj: FB/Polícia SR Bratislavský kraj

​​Jeden z policajtov, ktorý má predbežne ľahke zranenia bol záchranármi prevezený na ošetrenie do jednej z nemocníc, k zraneniu iných osôb pri tejto nehode nedošlo.

 (nc)

Páčil sa vám článok?