VIDEO: Na priechode pre chodcov zrazilo auto 51-ročnú ženu - tá skončila v nemocnici...

16.10.2020

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Daždivé počasie, hmla a s tým spojená nižšia viditeľnosť sa pravdepodobne podpísali pod dopravnú nehodu, ktorá sa stala včera na Trnavskej ceste. V blízkosti nákupného strediska Kozmos došlo k zrážke chodkyne automobilom priamo na priechode pre chodcov.

"Pod uplynulé daždivé a hmlisté dni sa pravdepodobne podpísala i dopravná nehoda s účasťou chodca, ktorá skončila s ťažkým zranením. Dňa 14. októbra 2020 došlo na riadne vyznačenom priechode pre chodcov na Trnavskej ceste v smere od Ivanskej cesty k Martinskému cintorínu k zrážke vozidla zn. Renault Captur a 51-ročnej chodkyne. Tá zrážkou utrpela ťažké zranenia vyžadujúce si jej prevoz do jednej z nemocníc. Alkohol nebol u vodiča vykonanou dychovou skúškou zistený," informovala na sociálnej sieti polícia z Bratislavského kraja. 

V súvislosti s týmto prípadom sa polícia opätovne obrátila na verejnosť a najmä najzraniteľnejších účastníkov cestnej premávky, teda chodcov: "Vašu bezpečnosť na cestách môžete zvýšiť v tomto jesennom období za použitia reflexných prvkov. Viditeľnosť účastníkov cestnej premávky ovplyvňuje aj pouličné verejné osvetlenie. To je však v niektorých mestských častiach v ranných alebo podvečerných hodinách vypnuté. Preto apelujeme na všetkých nemotorových účastníkov cestnej premávky k vzájomnej ohľaduplnosti a pozornosti."

K nehode došlo na tomto priechode, kde musia byť chodci, ale aj motoristi mimoriadne opatrní a to aj za dobrej viditeľnosti:

Policajti verejnosti zároveň pripomínajú, aby nezabúdala na povinnosť, ktorú ukladá zákon: „Za zníženej viditeľnosti musí mať chodec idúci po krajnici alebo po okraji vozovky na sebe viditeľne umiestnené reflexné prvky alebo oblečený reflexný bezpečnostný odev. Táto povinnosť platí pre chodcov, ktorí sa pohybujú mimo obce, ale aj v obci! Chodcom odporúčame reflexný prvok umiestniť na dobre viditeľné miesto, na hornú alebo dolnú časť tela – a to na tú stranu, ktorá je bližšie k vozovke, k stredovej deliacej čiare. Majme na pamäti, že finančne nenáročný reflexný prvok zvýši viditeľnosť chodca až na vzdialenosť 200 metrov! Vodičov motorových vozidiel vyzývame, aby boli obozretní a zodpovední a dôsledne počas jazdy vnímali najmä vo frekventovaných častiach a čase svoje okolie."

(ars)

Páčil sa vám článok?