VIDEO: Polícia zverejnila zábery na muža, ktorý počas núdzového stavu okradol hasičov - nepoznáte ho?

15.10.2020

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

Policajti Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave obracajú na verejnosť so žiadosťou o pomoc pri stotožnení muža na videu. Muž, po ktorom totožnosti policajti pátrajú, by svojimi informáciami mohol prispieť k objasneniu krádeže vlámaním do objektu Hasičského a záchranného zboru na Radlinského ulici v Bratislave.

"Na základe doterajších informácií sa mal doposiaľ neznámy páchateľ dňa 05.10.2020 vlámať do objektu Hasičského a záchranného zboru, kde s doposiaľ nezisteným predmetom oddelil uzemňovacie káble od záložného agregátu a následne odcudzil elektrický kábel, ktorý oddelil od zvyšku elektroinštalácie. Celková škoda spôsobená týmto konaním doposiaľ nebola vyčíslená. V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi za takéto konanie, vzhľadom na vyhlásený núdzový stav dňom 01.10.2020 trest odňatia slobody vo výške 10 až 15 rokov," napísali policajti z Bratislavského kraja k nasledujúcemu videu, ktoré bolo dnes zverejnené na ich oficiálnom facebookovom profile:

Polícia v tejto súvislosti opäť pripomína, že z pohľadu trestného práva je potrebné upriamiť pozornosť na fakt, že núdzový stav je podľa Trestného zákona krízovou situáciou, ktorá podmieňuje pri niektorých trestných činov spáchaných počas jej trvania možnosť uloženia prísnejších trestov. "Akékoľvek informácie, ktoré by polícii pomohli stotožniť muža na videu, nám oznámte na bezplatnom čísle polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení," dodali bratislavskí policajti.

(ars)

Páčil sa vám článok?