FOTO: Uplynulé dni v Bratislavskom kraji poznačili dve vážne nehody motorkárov...

21.9.2020

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Aj napriek tomu, že polícia opakovane upozorňuje na opatrnosť a zodpovednosť vodičov pri jazde na motocykli, stále sa nájdu ľahkovážni hazardéri, ktorí riskujú a preceňujú svoje schopnosti. Ani blížiaci sa koniec motorkárskej sezóny sa nezaobišiel bez vážnych dopravných nehôd s ich účasťou.

"K prvej nehode došlo na ceste medzi obcou Viničné a mestom Senec. Podľa doterajších informácií 41-ročný vodič počas jazdy uvedeným úsekom nezvládol vedenie, v dôsledku čoho zišiel s motocyklom zn. BMW mimo cesty. Vodič utrpel pri nehode zranenia, s ktorými bol prevezený do nemocnice. Zranenia utrpela aj jeho 44-ročná spolujazdkyňa, ktorá bola prevezená do nemocnice leteckou záchrannou službou. Požitie alkoholických nápojov bolo vykonanou dychovou skúškou u vodiča vylúčené," informuje polícia z Bratislavského kraja na svojom oficiálnom Facebooku. 

"Ďalšia dopravná nehoda s účasťou motocyklistu sa stala na ceste medzi Pernekom a Malackami, kde 39-ročný vodič z Rakúska neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky, následkom čoho taktiež zišiel s motocyklom zn. Honda mimo cesty kde z neho spadol. Aj tohto vodiča s ťažkými zraneniami previezli do nemocnice leteckí záchranári. Na zistenie požitia alkoholu mu bol nariadený odber krvi," dodali bratislavskí policajti, ktorí presné príčiny a okolnosti oboch nehôd v súčasnosti objasňujú.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

"V tejto súvislosti opätovne pripomíname všetkým účastníkom cestnej premávky, aby dôsledne dodržiavali pravidlá cestnej premávky, nepreceňovali svoje schopnosti, plne sa venovali vedeniu vozidla, a sledovali situáciu v cestnej premávke," zdôrazňuje krajská polícia.

(ars)

Páčil sa vám článok?