Opitého cudzinca divne jazdiaceho po diaľnici zadržali policajti, keď vymieňal na audine pneumatiku...

17.9.2020

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

V pondelok krátko po 23.30h prijala polícia oznámenie od občana na linke 158 o jazde motorového vozidla značky AUDI tmavej farby, ktoré vysokou rýchlosťou a riskantne manévruje zo strany na stranu po diaľnici D1 v smere do Bratislavy. Príslušníci Pohotovostnej motorizovanej jednotky okamžite vyrazili do akcie...

"Policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky po vozidle začali po vozidle pátrať, pričom uvedené vozidlo spozorovali odstavené vo výjazdovom pruhu z jednej z čerpacích staníc na diaľnici D2. Jeho vodič sa pohyboval bez reflexnej vesty v pravom jazdnom pruhu diaľnice a vymieňal koleso na uvedenom vozidle. Z dôvodu bezpečnosti vodiča, ako aj iných účastníkov cestnej premávky sa policajti s ním presunuli za zvodidlá. Vodič, 47-ročný cudzí štátny príslušník javil viditeľné známky požitia alkoholu, a z tohto dôvodu ho policajti podrobili dychovej skúške. Tou mu bolo nameraných 0,87 mg/l čo predstavuje 1,81 promile. Na miesto sa dostavila patrola NDS ktorá uvedené vozidlo označila ako prekážku v cestnej premávke," informuje polícia z Bratislavského kraja na sociálnej sieti.

"Vodič bol obmedzený na osobnej slobode, bola mu zakázaná ďalšia jazda a rovnako na mieste zadržaný vodičský preukaz. Po vykonaní potrebných úkonov mu poverený policajti Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave vzniesol obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vec sa realizuje v tzv. „super rýchlom“ konaní. V tejto súvislosti opätovne upozorňujeme vodičov, že alkohol v žiadnom prípade za volant nepatrí," dodali bratislavskí policajti.

(ars)

Páčil sa vám článok?