Hrozné: Opitý vodič s troma deťmi v aute havaroval, pokúšal sa ujsť a vulgárne nadával policajtom

16.9.2020
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

V utorok pred štvtou popoludní došlo na siedmom kilometri diaľnice D1 v smere do Bratislavy k dopravnej nehode. Aktérom bol opitý vodič, ktorý nemal zábrany ani pred deťmi vezúcimi sa v jeho aute.

"Podľa doterajších informácií vodič vozidla Ford S-Max počas jazdy na uvedenom úseku diaľnice pravdepodobne neprispôsobil jazdu svojím schopnostiam a narazil do vozidla Dacia. Po náraze sa vozidlo zn. Ford odrazilo a narazilo do oceľových zvodidiel, pričom aj po tomto náraze vodič v jazde - so značne poškodeným vozidlom pokračoval. V krátkom čase sa na miesto dostavila hliadka diaľničnej polície, ktorá v ďalšej jazde vozidlu Ford zabránila," priblížil nám bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Vodič sa voči policajtom správal vulgárne a agresívne a to aj v prítomnosti troch detí, ktoré sa nachádzali vo vozidle. "Nakoľko vodič ťažšie artikuloval a javil známky požitia alkoholu, policajti ho podrobili dychovej skúške. Tá skončila s výsledkom 0,75 mg/l alkoholu, opakovaná skúška s výsledkom 0,79 mg/l  čo predstavuje 1,65 promile. Z dôvodu agresívneho správania vodiča voči hliadke boli voči mužovi použité donucovacie prostriedky a následne bol obmedzený na osobnej slobode.  Až do príchodu RZP sa o maloleté deti postarali diaľniční policajti a neskôr pracovníci RZP," dodal Szeiff.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Vodiča policajti spútali.

Video:

Muža previezli na policajnú stanicu, prípad sa riešiv tzv. „superrýchlom“ konaní.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

​Muž pri nehode poškodil Daciu iného vodiča.

(ms)

Páčil sa vám článok?