FOTO Dráma na Hlavnej stanici: Opitý muž vyzbrojený nožmi napádal esbeeskára

15.9.2020
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

K tragédii takmer došlo v pondelok večer na Hlavnej stanici v Bratislave. Keď policajti hliadkujúci na priľahlom námestí začuli krik zo staničnej haly, rozbehli sa dnu a dobre urobili.

"Včera krátko pred 20.00 hod hliadkovali policajti bratislavskej PMJ na Námestí F. Liszta. Nakoľko počas hliadkovania započuli krik vychádzajúci zo vstupnej haly Hlavnej železničnej stanice, presunuli sa na miesto preveriť, čo sa stalo. V priestoroch haly spozorovali muža, ktorý držal v každej ruke útočné nože, smeroval nimi na pracovníka SBS a vyhrážal sa mu zabitím," informoval nás bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Esbeeskár muža vyzýval, aby nože odložil, ale ten nereagoval. Taktiež ignoroval výzvy policajtov. "Nakoľko na mieste hrozilo bezprostredné ohrozenie života zdravia osôb, policajti vykonali v súlade so zákonom služobný zákrok a mužovi nože z rúk vyrazili (úvodná foto článku). Následne bol muž obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na policajné oddelenie. Po vykonaní potrebných úkonov bol u muža pri osobnej prehliadke nájdený ďalší nôž," dodal Szeiff.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Ďalšie vybavenie zadržaného muža.

Ako sa následne ukázalo, 69-ročný muž bol poriadne opitý, pri dychovej skúške mu namerali až  3,4 promile. K zraneniu pracovníka SBS, zasahujúcich policajtov alebo iných osôb nedošlo, opitý muž mal na rukách odreniny, avšak akékoľvek lekárske ošetrenie odmietol.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Muž mal pri sebe ešte ďalší nôž.

"Vyvodením možnej trestnoprávnej zodpovednosti v súvislosti s konaním 69-ročného muža sa v súčasnej dobe zaoberajú policajti Odboru železničnej polície v Bratislave," uzavrel Szeiff.

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie