Muž v Medickej záhrade napadol mestského policajta a staršia žena na Panenskej štátneho...

14.9.2020

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Počas uplynulého víkendu došlo v centre Bratislavy k dvom prípadom útoku na verejného činiteľa. V prvom išlo o napadnutie príslušníka Mestskej polície, v druhom prípade sa objektom fyzickej agresie počas výkonu služby stal príslušník Policajného zboru, ktorého do tváre udrela 58-ročná žena.

"Vo večerných hodinách dňa 12.09.2020 vyzval v areáli Medickej záhrady v rámci služobnej činnosti príslušník Mestskej polície 34-ročného Bratislavčana k preukázaniu totožnosti. Na opakované výzvy muž reagoval vulgarizmami, totožnosť odmietal preukázať pričom následne príslušníka Mestskej polície napadol aj fyzicky. Nakoľko sa muž správal agresívne, bol obmedzený na osobnej slobode a  predvedený na policajné oddelenie," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva PZ SR v Bratislave Michal Szeiff.

"V druhom prípade, ktorý sa stal o niekoľko hodín neskôr v ten istý deň, vykonávala hliadka PZ služobnú činnosť pred jedným z podnikov na Panenskej ulici. Počas toho prišla k služobnému vozidlu s označením Polícia 58-ročná žena, ktorá začala mykať kľučkou na zadných dverách a vulgárne nadávať členom hliadky. Jeden z policajtov ženu vyzval aby od svojho konania upustila, pričom žena policajta fyzicky napadla úderom do oblasti tváre. Aj v tomto prípade bola žena obmedzená na osobnej slobode a predvedená na policajné oddelenie," dodal Szeiff s tým, že vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I v tejto súvislosti vzniesol voči 34-ročnému Radovanovi ako aj 58-ročnej Dagmar, obom z Bratislavy, obvinenie z trestného činu útoku na verejného činiteľa.

"V tejto súvislosti dávame do pozornosti ustanovenia zákona č. 171/1993 Z. z. o policajnom zbore v zmysle ktorých je: každý povinný uposlúchnuť výzvu, pokyn, príkaz a požiadavku policajta alebo strpieť výkon jeho oprávnení. V prípade ak sa použije násilie v úmysle pôsobiť na výkon právomoci verejného činiteľa, jedná sa o trestný čin útoku na verejného činiteľa za ktorý je možné v zmysle zákona uložiť trest odňatia slobody a jeden rok až päť rokov," zdôraznili bratislavskí policajti.

(ts)

Páčil sa vám článok?