FOTO a VIDEO: Dráma na Prepoštskej - polícia zadržala agresora ozbrojeného nožom!

8.7.2020

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ. Bratislavskí policajti v popoludňajších hodinách zasahovali na Prepoštskej ulici v Bratislave, kde sa pohyboval na verejnosti muž ozbrojený nožom. Bližšie informácie polícia poskytla popoludní aj s tým najpodstatnejším záverom - a to, že agresora pred španielskou ambasádou už zadržala!

"Nejaký chlap s nožom tu ohrozuje ľudí. Máme sa všetci zamknúť, keďže ho ešte nechytili," napísala k svojim fotografiám zverejneným na sociálnej sieti okolo jednej hodiny popoludní pani Desana.

"Na linke 158 sme prijali dnes krátko po 12.00 h oznámenie o neznámom mužovi, ktorý sa pohybuje v blízkosti ambasády na Prepoštskej ulici v Bratislave ozbrojený chladnou zbraňou – s nožom v ruke. Na miesto boli bezodkladne vyslané policajné hliadky, ktoré hodnovernosť tohto oznámenia na mieste preverili a potvrdili. Policajti začali s mužom komunikovať a zároveň ho vyzývali aby upustil od svojho konania, avšak na tieto výzvy muž nereagoval. Muž od svojho konania neupustil a zároveň sa v jeho blízkosti nachádzali dve tašky s neznámym obsahom. Policajti vykonali na mieste zásahu potrebné úkony a zabránili vstupu okoloidúcich osôb do blízkosti miesta incidentu," informovala o prípade polícia na sociálnej sieti.

​"Policajti s mužom naďalej udržiavali kontakt a opakovane ho vyzývali aby chladnú zbraň, ktorú neustále držal v ruke odložil, avšak neúspešne. Na miesto bola vyslaná zásahová jednotka PPÚ Bratislava. Nakoľko muž ignoroval aj ich výzvy, bol voči nemu vykonaný služobný zákrok za použitia donucovacích prostriedkov. Muž bol následne obmedzený na osobnej slobode a bol ošetrený privolanou RZS z dôvodu ľahkých zranení ktoré utrpel počas zákroku. K zraneniu iných osôb v súvislosti s týmto incidentom nedošlo. Na mieste incidentu bola zároveň vykonaná aj pyrotechnická prehliadka dvoch tašiek s neznámym obsahom, ktoré mal muž v bezprostrednej blízkosti. Prehliadka skončila s negatívnym výsledkom. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," dodali policajti.

Zdroj: FB URSULINI

Na sociálnych sieťach sa medzitým objavila informácia, že v centre Bratislavy na obed útočil ozbrojený 43-ročný Michal T., ktorý sa nechcel vzdať príslušníkom privolanej polície, ani na výzvu príslušníkov zásahovej jednotky zahodiť nôž a tak tí museli zakročiť a zneškodniť ho gumovými projektilmi.

Časť verejnosti považovala na základe zverejnených záberov intenzitu policajného zákroku za neprimerane tvrdú a kopance do hlavy zadržaného muža za zbytočnú brutalitu. V incidentu sa už vyjadrila aj viceprezidentka PZ SR Jana Maškarová: " Z medializovaného videa sa nedá presne vyhodnotiť, či bol alebo nebol zákrok policajtov adekvátny. Momentálne ich nadriadený vyhodnocuje zákrok z kamerových záznamov. Zákrokom sa bude zaoberať Odbor kontroly Prezídia PZ. Je potrebné si však uvedomiť, že ten muž mal batoh a policajti museli pracovať s tou verziou, že v ňom môže mať výbušninu. Okrem toho kričal "Allah akbar". Preto bolo nasadených toľko policajtov a použité donucovacie prostriedky."

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Policajný zákrok proti ozborojenému mužovi v blízkosti španielskej ambasády.

Zdroj: FB D.D.

​Na fotografiách je vidno policajtov aj zo špeciálneho komanda, ale potenciálneho agresora nie...

Zdroj: FB B.N.

​Na mieste je aj člen zásahovej jednotky vyzbrojený samopalom. 

Zdroj: FB B.N.

​Časť pešej zóny bola prehradená policajnou páskou...

Zdroj: FB B.N.

​Na mieste nechýbalo ani vozidlo rýchlej zdravotnej služby, ktorého posádka napokon musela ošetriť zraneného agresora.

Zdroj: FB B.N.

Do historického centra dorazilo krátko po dvanástej aj niekoľko policajných áut, vrátane členov špeciálnych jednotiek...

Zdroj: FB B.N.

Po nedávnej tragédii vo Vrútkach nemôže polícia podceniť nebezpečenstvo z ľudí ozbrojených nožom. Podľa aktuálnych informácií už policajti podozrivého muža zaistili. K žiadnemu zraneniu pri akcii nedošlo.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Agresívny muž s nožom a podozrivými taškami napokon skončil v rukách mužov zákona... 

​(ars)

Páčil sa vám článok?