KS Bratislava sa odvolaním v prípade expolicajta Ľuboša T. ešte nemôže zaoberať

1.6.2020
Policajt skončil s obvinením v policajnej cele - tiefenbach
Páčil sa vám článok?

Krajský súd (KS) v Bratislave sa ešte nemôže zaoberať odvolaním sa expolicajta Ľuboša T. voči minuloročnému rozsudku Okresného súdu (OS) Bratislave V. "Súd vykonáva procesné úkony pred predložením veci odvolaciemu súdu. V súčasnosti plynie lehota obhajcovi na doručenie písomného odvolania proti rozsudku okresného súdu," uviedol v pondelok pre TASR hovorca KS v Bratislave Pavol Adamčiak.

Ľuboša T. odsúdila sudkyňa OS Bratislava V na začiatku decembra 2019 na úhrnný trest odňatia slobody v trvaní troch rokov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu piatich rokov a zároveň uložila probačný dohľad nad jeho správaním sa počas plynutia skúšobnej doby. Odvolanie podal aj prokurátor. Ľubošovi T. uložila sudkyňa aj povinnosť verejne sa ospravedlniť poškodeným. Zároveň mu súd uložil trest zákazu činnosti spočívajúci vo výkone zamestnania, povolania, funkcie spojenej s rozhodovacou právomocou po obdobie desiatich rokov.

Ľuboš T. je obžalovaný zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a obmedzovania osobnej slobody. Ľuboš T. avizoval, že opätovne podáva trestné oznámenie na samosudkyňu pre podozrenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa z dôvodu, že sa podľa neho nezhoduje zápisnica z pojednávania s realitou. Oznámeniami na sudkyňu a jej údajnou zaujatosťou voči obžalovanému sa v minulosti zaoberal KS v Bratislave a aj Najvyšší súd SR. Súdy napokon nevylúčili samosudkyňu z konania.

Expolicajt stojí pred súdmi pre incident s dvoma ženami - matkou a dcérou - zastavenými pri cestnej kontrole v bratislavskej Petržalke v roku 2014. Na internete sa následne objavilo video, na ktorom počas kontroly použil voči vodičke Marte B. donucovacie prostriedky. Tie orgány činné v trestnom konaní vyhodnotili ako neprimerané. Podľa obžalovaného však Marta B. nemala potrebné doklady od auta a voči hliadke sa správala agresívne, za čo ju predviedli na policajné oddelenie. Zaistenie na video nakrútila jej dcéra. Ľuboš T. svoju vinu popiera.

(TASR)

Páčil sa vám článok?