FOTO a VIDEO: Šialené - Na Panónskej ceste muž úplne pokojne podpálil tri autá a už ho aj našli!

26.5.2020
0

Zdroj: FB HAKA

Páčil sa vám článok?

Zhoreli úplne. Na Panonónskej ceste v bratislavskej Petržalke zasahovali hasiči pri požiari troch áut, ktoré podpálil za denného svetla muž. Toho ešte predpoludním vypátrali a napokon skončil v rukách polície.

"Dnes pred pol šiestou ráno bol ohlásený požiar vozidiel pred predajňou áut na Panónskej ulici v Bratislave. Po príchode na miesto začali hasiči s likvidáciou požiaru troch vozidiel, ktoré boli zachvátené plameňom," informovala nás Zuzana Farkasová z hasičského prezídia.

Takto zapálenie luxusných áut v praxi vyzeralo:

Vplyvom sálavého tepla došlo k poškodeniu aj ďalšieho auta. Požiar si našťastie nevyžiadal zranených, zásah hasičov trval približne hodinu. Z dôvodu, že spôsobená škoda sa vyšplhala na 200 tisíc eur, bol na miesto vyslaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov z požiarnotechnického a expertízneho ústavu ministerstva vnútra.

FOTOGALÉRIA:

Na internete sa však objavilo niekoľko videí z priemyselných kemier, na ktorých vidno, ako požiar vznikol. Autá zapálil zmuž, ktorý sa pri svojom čine ani nemaskoval, jednoducho o 5:15 ráno prišiel, vystúpil zo Škody Octavia, vozidlá polial horľavinou, ktorú si vybral z kufra auta a zapálil. Videá a fotky zverejnila FB stránka HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov. Zakrátko sa vďaka tomu podarilo muža identifikovať a už by mal byť v rukách polície.

Podpaľač na mieste činu:

Zdroj: FB HAKA

Zdroj: FB HAKA

Takto napokon luxusné autá dopadli:

Zdroj: FB Hasičský a záchranný zbor

Úmyselne založený požiar poškodil najmä motorovú časť vozidiel a predné sklá... 

Zdroj: FB Hasičský a záchranný zbor

Polícia na základ informácií od členov skupiny HAKA páchateľa medzitým už aj zadržali...

FB skupina HAKA priniesla informácie, že škoda na vozidlách bola vyčíslená na vyše 250 000 eur, pričom
žiadne z vozidiel nebolo poistené ako aj fakt, že zadržaný páchateľ už má za sebou rovnaké skutky, teda podpaľačstvo, pričom existuje predpoklad, že autá podpálil na objednávku od konkurencie ich predajcu...

Polícia z Bratislavského kraja v súvislosti s prípadom požiaru vozidiel na Panónskej ceste informovala o tom, že muža podozrivého zo spáchania tohto skutku sa v priebehu niekoľkých hodín podarilo zadržať: "Podľa doterajších informácií mal 30-ročný Bratislavčan na uvedenom mieste úmyselne zapáliť 4 motorové vozidlá. Týmto konaním mal spôsobiť škodu v celovej výške 194 233 ,- eur. Muž je dôvodne podozrivý zo spáchania zločinu Poškodovania cudzej veci. Podozrivý muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia za účelom vykonania ďalších procesných úkonov. V prípade preukázania viny, hrozí páchateľovi za uvedené konanie trest odňatia slobody na 7 až 10 rokov."

​​(ms, ars)

Páčil sa vám článok?