Originálny nápad: Takto sa chcel vodič auta vyhnúť na hraniciach štátnej karanténe

15.5.2020
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Ľudia, ktorí prichádzajú na Slovensko zo zahraničia, prirodzene netúžia skončiť v povinnej štátnej karanténe. Jednou z možností je počkať do pondelka, keď by už mohla fungovať tzv smart karanténa. Tento vodič to však na hraničnom priechode Jarovce – Kittsee vyskúšal inak.

Do štátnej karantény neputuje každý, výnimku majú napríklad vodiči kamiónov a nákladnej dopravy. Práve  tento fakt sa pokúsil využiť muž zo Spišského Štvrtka, ktorý si dal naložiť svoje osobné auto na nákladiak a cez hranice sa pokúsil nenápadne prešmyknúť sediac na sedadle spolujazdca po boku vodiča s výnimkou.

"Bratislavskí dopravní policajti dňa 13.05.2020 na hraničnom priechode Jarovce – Kittsee zadržali 45-ročného muža – spolujazdca v priestore nákladného motorového vozidla. Muž sa zrejme spoliehal na to, že policajti ho ako spolujazdca v tomto vozidle nepodrobia kontrole, keďže vodič podliehal výnimke zo štátnej karantény. Repatriant zo Spišského Štvrtka (okres Levoča), ktorý sa vracal zo zahraničia, sa chcel takto pravdepodobne vyhnúť dodržiavaniu prijatých opatrení, ktoré má polícia za úlohu kontrolovať na základe Uznesenia vlády SR," informovali na sociálnej sieti bratislavskí policajti.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

​Repatriant v sprievode policajta.

Zámer sa však repatriantovi nepodaril. "Za nerešpektovanie opatrenia je možné zo strany príslušného orgánu uložiť pokutu vo výške do 1659 eur," upozorňujú policajti.

(ms)

Páčil sa vám článok?