Dohováraniu je koniec, pokutu za nenosenie rúška budú policajti dávať aj v prírode

10.4.2020
0

Zdroj: FB Bratislava - hlavné mesto SR

Páčil sa vám článok?

Bratislavská hrádza či mnoho iných miest ako stvorených na šport a relax sa možno opäť zaplnia ľuďmi. Polícia je už pripravená dávať tvrdé sankcie za nenosenie rúška aj na týchto miestach.

Asi ste si všimli, že kým na bežných uliciach majú rúška prakticky všetci, na miestach, kde sa športuje, to celkom neplatí. Športujúcim totiž rúško prekáža pri výkone, no napriek tomu by ho mali určite mať, keď sa neďaleko nachádzajú iní ľudia. Nestačí si ho nasadiť iba vo chvíli, keď sa stretávate. Športujúci totiž dýchajú zhlboka, čím zvyšujú riziko, že môžu nakaziť seba či druhých. 

"Nosiť rúško alebo náhradu na zakrytie dýchacích ciest mimo domácnosti, to znamená aj v prírode, je nielen povinné, ale skutočne dôležité. Obzvlášť to platí, ak v prírode športujete a v blízkosti sa nachádzajú ďalší ľudia. Výskumy ukazujú, že počas behania je bezpečná vzdialenosť medzi bežcami, ktorí idú za sebou, až 10 a viac metrov. Ak sa teda rozhodnete ísť do prírody, nezabudnite mať nasadené rúško a dodržiavať odstup od ďalších návštevníkov," vysvetľuje magistrát na sociálnej sieti.

"Hliadky Mestskej polície budú v nasledujúcich dňoch intenzívne kontrolovať dodržiavanie týchto pravidiel práve na obľúbených miestach pre rekreáciu v Bratislave. Po novom majú príslušníci polície pri nedodržaní opatrení na spomalenie šírenia koronavírusu, okrem informovania a dohovárania, možnosť na mieste udeliť aj blokovú pokutu. Pri závažných porušeniach, napríklad ak niekto na mieste s vyššou koncentráciou ľudí nebude mať nasadené rúško, hliadky tieto pokuty skutočne udeľovať budú," upozorňuje magistrát.

​(ms)

Páčil sa vám článok?