VIDEO: Zdá sa, že ľudia bez domova natlačení na seba pri čakaní na jedlo sú už minulosťou...

1.4.2020

Zdroj: FB M.L.

Páčil sa vám článok?

Kým Slováci sa v týchto dňoch snažia pri čakaní v radoch pred obchodmi či poštou dodržiavať dvojmetrové odstupy, tak na sociálnych sieťach sa včera objavili fotografie doslova davu, ktorý sa vytvoril na Špitálskej ulici . Išlo o ľudí bez domova, ktorí stáli pred Kostolom sv. Alžbety a čakali na svoj obedový prídel. Dnes sme sa tam boli pozrieť...

Zdroj: FB S.T.

​Takýto pohľad sa ešte včera na obed naskytol okoloidúcim na dav ľudí bez domova stojacich pred Kostolom sv. Alžbety na Špitálskej ulici v rade na obed zadarmo. Obe fotografie sa zdieľali na sociálnych sieťach a verejnosť netajila v komentároch svoje rozhorčenie nad tým, že sa v čase koronavírusovej pandémie tieto už aj tak dosť rizikové skupiny obyvateľstva každodenne takto zgrupujú. 

Vyrazili sme dnes v čase obeda na miesto a naskytol sa nám už diametrálne odlišný obraz. Ľudia bez domova stáli za provizórnym zábradlím, držali od seba predpisové, teda v niektorých prípadoch možno aj viac než dvojmetrové vzdialenosti a po jednom pristupovali ku dverám na nádvorie kostola, kde im pracovníci a pracovníčky Rehoľe svätej Alžbety z auta vydávali obedové menu. 

Dokonca sme od jedného z nich dostali pozvanie na obed. Na dodržiavanie vzdialeností a poriadku na mieste dozerali dve hliadky mestskej polície. 

Je chvályhodné, že sa organizátori tejto nepochybne veľmi potrebnej charity poučili z uplynulých dní i verejnej kritiky a okamžite urobili opatrenia, aby k vytváraniu davu či nejakej neželanej tlačenici pred Kostolom sv. Alžbety v čase obeda už nedochádzalo. Snáď to pochopia a budú praktizovať aj ľudia, ktorým je táto pomoc prioritne určená. A to aj bez policajného dozoru...  

Zdroj: R.S.

Jeden z nich, s ktorým sme sa na záver dali do reči nám prezradil, že dnes u alžbetínok dostali mäso s cestovinou, rohlík a ešte aj minerálku. V zime to vraj býva aj teplá polievka. 

​(ars)

Páčil sa vám článok?