VIDEO: Incident v ázijskej reštaurácii, v ktorom bol zapletený aj exminister Sólymos, sa bude riešiť ako priestupok

13.2.2020

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

V priebehu minulého mesiaca došlo v priestoroch ázijskej reštaurácie na Laurinskej ulici v Bratislave k incidentu medzi dvomi mužmi a personálom tejto reštaurácie, ktorý sa skončil rozbitým sklenenej výplne na vchodových dverách a neskôr aj fyzickou potýčkou vo dvore. Privolaná policajná hliadka napokon zistila, že jedným z účastníkov konfliktu bol minister životného prostredia László Sólymos, ktorý následne rezignoval na svoju funkciu.

Takto sa incident pred reštauráciou na Laurinskej ulici v stredu 22. januára 2020 vo večerných hodinách odohral:

"Po vykonaní všetkých potrebných úkonov bol predmetný skutok uznesením povereného príslušníka PZ postúpený v zmysle ustanovení § 214 zákona 301/2005 Z. z. trestného poriadku na Referát priestupkov Okresného úradu v Bratislave," napísalo dnes na sociálnej sieti Krajské riaditeľstvo PZ SR v Bratislave. 

Podľa medializovaných informácií bol László Sólymos v podniku aj s bratom a keď ho policajti zadržiavali, tak vykrikoval, že je ministrom životného prostredia. Na druhý deň ho premiér Peter Pellegrini vyzval, aby sa za svoje správanie ospravedlnil a on zvolal mimoriadnu tlačovú besedu, na ktorej tento prehrešok nielen oľutoval, ale zároveň podal demisiu:

Ak sa bratom Sólymosovcom pri správnom konaní na príslušnom Okresnom úrade preukáže vina, tak by im mohla byť udelená pokuta. Predpokladá sa, že ázijskej reštaurácií spomínanú škodu za rozbitú sklenenú výplň na vchodových dverách, už uhradili. Spúšťačom celého konfliktu bol fakt, že obaja muži mali byť podgurážení a dožadovali sa vstupu na WC do reštaurácie, v ktorej ani neboli hosťami. 

(ars)  

Páčil sa vám článok?