Neuveriteľné: Mal zákaz šoférovať, no dovolil si jazdiť po chodníkoch

11.2.2020
0

Zdroj: Polícia SR

Páčil sa vám článok?

Menej obvyklý prípad riešili bratislavskí policajti v bratislavskom Ružinove. Na Röntgenovej ich zastavil občan, ktorý im oznámil, že po okolí jazdí nejaký vodič po chodníkoch a môže byť opitý. Muži zákona sa vybrali spomínané vozidlo hľadať.

"Uvedené vozidlo spozorovali o niekoľko minút neskôr opäť na Röntgenovej ulici, odkiaľ odbočilo smerom k železničnej stanici. Policajti sa rozhodli vodiča zastaviť a podrobiť kontrole. Vozidlo predbehli a zablokovali ho ich služobným vozidlom so zapnutými svetelnými a zvukovými znameniami na zastavenie. Na to vodič zastavil s vozidlom pri pravom obrubníku, avšak na opakovanú výzvu policajta na vypnutie motora nereagoval. Z uvedeného dôvodu policajt použil hrozbu zbraňou, na čo muž zdvihol ruky nad hlavu a vystúpil z vozidla. Následnou lustráciou v policajných evidenciách bolo zistené, že vodič má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá a zároveň je po ňom vyhlásené pátranie. Policajti 31-ročného Bratislavčana obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na príslušné policajné oddelenie k vykonaniu ďalších potrebných úkonov," informovala nás bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Následne sa ukázalo, že muž mal v januári tohto roku spôsobiť dopravnú nehodu na Prístavnom moste, odkiaľ ušiel. "Muž je dôvodne podozrivý zo spáchania trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia. V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi za uvedené konanie v súlade s ustanoveniami trestného zákona trest odňatia slobody až na dva roky. Bližšie okolnosti tohto prípadu sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania," dodala Slamková.

Auto, na ktorom jazdil vodič po chodníkoch:

Zdroj: Polícia SR

(ms)

Páčil sa vám článok?