Prečo polícia tajila brutálnu smrť 34-ročnej ženy v bratislavskom prístave?

19.11.2019

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Polícia SR dnes ráno aspoň čiastočne prelomila mlčanie v prípade, ktorý pobúril doslova celé Slovensko a vysvetlila, prečo sa o smrti 34-ročnej učiteľky a fotografky Violy dozvedela verejnosť až s odstupom niekoľkých dní.

"Zabitá žena v prístave: Prečo sme vám o prípade nemohli povedať ihneď alebo prečo je mlčať niekedy zlato," týmito slovami začína status na oficiálnej facebookovej stránke Polície Slovenskej republiky, ktorý pokračuje nasledujúcim textom: "Médiá uplynulé dni informujú o mŕtvej žene, ktorá bola nájdená ešte v pondelok 11. novembra v bratislavskom prístave. Po príchode na miesto policajti zistili, že na uvedenom mieste sa nachádza žena s početnými zraneniami po celom tele. Privolaní záchranári sa ženu pokúsili oživiť, avšak bezúspešne. Privolaný súdny lekár na mieste cudzie zavinenie nevylúčil ani nepotvrdil a pre zistenie presnej príčiny smrti bola nariadená pitva. Vyšetrovateľ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia. Na základe výberovej príslušnosti si dnes prípad následne prebral odbor kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave." 

​Policajti zároveň ozrejmili, prečo o brutálne usmrtenej žene, ktorú našiel náhodný okoloidúci v areáli Nákladného prístavu ešte v pondelok 11. novembra až do 17. novembra neinformovali:  "O tomto prípade nebolo možné verejnosť ani médiá skôr informovať. Častokrát je pre vyšetrovanie vhodná taktika utajenosti, keď sa napríklad páchateľ trestného činu nedozvie z médií postup polície vo vyšetrovaní. Vďaka tomu môže vyšetrovateľ dobehnúť náskok páchateľa a získať významné informácie."

O smrti 34-ročnej Violy však boli informovaní začiatkom minulého týždňa jej príbuzní v rodnej Snine ako aj kolegovia v jazykovej škole Best English, kde bývalá modelka pôsobila ako učiteľka anglického jazyka. 

Zdroj: FB B.E.

​Menšou záhadou stále zostáva to, prečo po nej Okresné riaditeľstvo PZ SR v Humennom vyhlásilo 12. novembra pátranie ako po nezvestnej osobe, hoci už 11. novembra polícia v Bratislave vedela, že Viola zomrela počas prevozu do nemocnice na následky ťažkých zranení. Je možné, že sa o to postaral niekto z jej blízkych, keď sa jej nevedel dovolať ani sa s ňou nijako skontaktovať a preto polícia vyhlásila celoštátne pátranie, aby jednak získala čo najviac informácií o jej pohybe a aktivitách tesne pred smrťou a zároveň prípadného páchateľa - útočníka zneistila tým, že jeho obeť je ešte stále na žive a mohla by ho vyšetrovateľom označiť, prípadne ich aspoň priviezť na jeho stopu. Zatiaľ ešte nie je známe, aké kroky polícia podnikla počas uplynulých dní. Podľa zdrojov TV JOJ mala preverovať kamerové záznamy z okolia Mosta Apollo, Dunaja a Nákladného prístavu. "Na záver chceme ubezpečiť verejnosť, že ak by vyšetrovanie preukázalo, že je ohrozená verejnosť, tak táto informácia by bola okamžite zverejnená na sociálnych sieťach Policajného zboru a v médiách," dodala polícia SR na sociálnej sieti. Táto veta sa však dá tiež vysvetliť všelijako. Buď policajti disponujú informáciami, že prípadný páchateľ alebo podozrivé osoby zapletené do prípadu zabitia Violy sa už na Slovensku nenachádzajú alebo sa prikláňali k verzii, že mladá žena si zranenia - poranenia členkov a zlomenie stavca mohla spôsobiť aj sama pri skoku či páde z Mosta Apollo. Väčšina jej známych však vylúčila možnosť, že by Viola sa chcela, respektíve mohla pokúsiť o spáchanie samovraždy. Podľa ich slov bola silno veriaca a život milovala. 

Zdroj: Fb S.A.R.

​Takýto status v anglickom jazyku sa objavil na sociálnej sieti v profile amerického užívateľa FB s nickom Smith A Rusty na tretí deň po tom ako Violu našli mŕtvu. V preklade to znamená: "Viola Macáková máte prikázané vstať z mŕtvych. V mocnom mene Yeshua Hamashiacha." 

Posledná rozlúčka s nebohou sa uskutoční dnes o 13. hodine v jej rodnej Snine.

(ars)      

  

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie