Polícia odhalila zneužívanie falšovaných preukazov ZŤP pred nákupnými centrami v Petržalke

23.10.2019

Zdroj: FB PZ SR Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Dopravní policajti v Bratislave si včera opäť posvietili na kontrolu dodržiavania oprávnenosti státia vozidiel na parkovacích miestach pre osoby so zdravotným postihnutím. Policajná hliadka sa vybrala pred nákupné centrá na území Petržalky a pristihla dvoch vodičov s falošnými preukazmi ZŤP.

"Pred obchodným centrom na Jantárovej ceste v Bratislave si všimli motorové vozidlo zn. Ford Focus, ktoré stálo na takomto vyhradenom mieste, pričom vodič sedel vo vozidle. Keď spozoroval prichádzajúcich policajtov, tak chcel z miesta odísť. Za čelným sklom mal umiestnený parkovací preukaz, ktorý javil známky falzifikátu, čo sa aj následným preverením potvrdilo. V druhom prípade si policajti počas kontroly všimli vozidlo zaparkované pri obchodnom centre na Einsteinovej ulici. Vodič policajtom predložil parkovací preukaz, ktorý javil známky falzifikátu," informovala médiá krajská policajná hovorkyňa por. Mgr. Veronika Martiniaková.

Zdroj: FB PZ SR Bratislavský kraj

​Pri Auparku tiež často na miestach vyhradených pre invalidov parkujú majitelia áut, ktorí na to nemajú oprávnenie, prípadne disponujú len imitáciou preukazu ZŤP... 

"Policajti v oboch prípadoch za porušenie pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom zadržali vodičom vodičský preukaz, spracovali správu o výsledku objasňovania priestupku a z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu ich obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na príslušné policajné oddelenie. Na základe zistených informácií začal poverený príslušník PZ v oboch prípadoch trestné stíhanie. Policajti v súčasnosti zabezpečujú všetky podklady potrebné na náležité objasnenie veci. V prípade preukázania viny hrozí páchateľom trest odňatia slobody až na tri roky. Vykonávanie uvedených kontrol preukázalo ich opodstatnenosť, preto budeme v týchto aktivitách naďalej pokračovať," dodala policajná hovorkyňa Martiniaková. 

Zdroj: FB PZ SR Bratislavský kraj

​(ars)

Páčil sa vám článok?