Dráma v záhradkárskej osade: Zastrelili psa, zbraň mali v rukách aj po príchode policajtov

8.10.2019
0
Záhradkárska osada na Žabom majeri
Páčil sa vám článok?

Veľmi dramatickú situáciu museli včera riešiť policajti v záhradkárskej osade v lokalite Žabí majer v bratislavskej Rači.

"V priebehu včerajšieho popoludnia boli policajti tretieho bratislavského okresu vyslaní do záhradkárskej oblasti Žabí majer, kde malo dôjsť ku konfliktu a následne k  nebezpečnému vyhrážaniu sa žene mužom.  Podľa doterajších informácií mal 35-ročný muž strelnou zbraňou na jednom z pozemkov postreliť a zraniť psa. Pes na následky tohto zranenia krátko nato uhynul. Majiteľka psa preskočila oplotenie pozemku, na ktorom bol jej postrelený pes a išla si ho zobrať, avšak muž, ktorý ho postrelil a stále držal strelnú zbraň, sa jej začal vyhrážať.  Z uvedenej zbrane mal údajne po nej aj vystreliť," informoval nás bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff. Podľa našich informácií však muž nezastrelil psa na svojom pozemku. 

To však nebolo všetko. Po príchode policajtov na miesto sa muž už nachádzal v záhradnom prístrešku, z ktorého vyšiel so zbraňou v ruke. Policajti muža vyzvali, aby zbraň pustil čo aj spravil. Z prístrešku však vyšla 29-ročná žena, ktorá na policajtov namierila ďalšiu strelnú zbraň. "Táto žena na opakované výzvy na upustenie zbrane nereagovala, na čo zasahujúci policajt použil v súlade so zákonom varovný výstrel zo služobnej zbrane do vzduchu. Až po varovnom výstrele žena zbraň upustila a začala so zasahujúcimi policajtmi spolupracovať," dodal Szeiff. 

Obidvoch eskortovali na policajné oddelenie. "29-ročná žena bola po vykonaní potrebných úkonov prepustená na slobodu. Vyvodenie trestno-právnej zodpovednosti voči nej bude predmetom vyšetrovania. Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III na podklade dôkaznej situácie  obvinil 35-ročného Michala B. z trestného činu nebezpečného vyhrážania," zakončil Szeiff. 

(ms) 

Páčil sa vám článok?