Hektický víkend: Vodiči v hlavnom meste musia rátať s mnohými dopravnými obmedzeniami

13.9.2019
0
Dopravné obmedzenia

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Blížiaci sa víkend dá určite zabrať bratislavským policajtom, ale i niektorým vodičom. Uskutoční sa totiž viacero akcií, ktoré so sebou prinesú dopravné obmedzenia i veľkú kumuláciu ľudí na jednom mieste. Je toho naozaj veľa, futbal, tenis, ženský beh, korunovačné dni, prelet lietadiel popod mosty, cyklomaratón, vinobranie či výmena povrchu diaľnice.

S dopravnými obmedzeniami musíte rátať už dnes i zajtra v okolí Národného tenisového centra, kde sa koná tenisové stretnutie Slovensko - Švajčiarsko v rámci Davisovho pohára. Vodiči sa preto musia pripraviť v piatok v čase od 16:00 hod – 23:00 hod a v sobotu od 15:00 hod - 00:00 hod na čiastočné dopravné obmedzenia v okolí NTC.

V sobotu dopravu obmedzia aj Bratislavské korunovačné dni. Od 13:00 hod – 15:00 hod bude neprejazdná Zámocká ulica, od 15:00 hod - 16:00 hod platia čiastočné obmedzenia pre Suché mýto, Hodžovo námestie a Štefánikovu ulicu.

V sobotu musia vodiči taktiež očakávať čiastočné dopravné obmedzenie na Pribinovej ulici v čase od 10:00 hod - 18:00 hod z dôvodu konania ženského behu, ktorý štartuje pri Eurovei. Kratší beh štartuje o 14.00 h a bežkyne pôjdu od Eurovey cez Most Apollo do Petržalky a tam po Klokočovej k Starému mostu, cez ktorý sa vrátia k nákupnému centru. Dlhší desaťkilometrový beh štartuje o 16:00 h. Trasa vedie po nábreží až k Mostu Lafranconi, cez ktorý prejdú na petržalskú stranu Dunaja a po Viedenskej ceste sa vrátia k Starému mostu.

Zdroj: dm-zenskybeh.sk

Ďalšie akcie ovplyvnia dopravu aj v nedeľu. "V čase od 7:00 hod - 8.00 hod bude úplná uzávierka Mosta SNP a Starého mosta a to pre všetku dopravu, ako aj chodcov," informovala nás policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková. Popod mosty totiž preletia akrobatickí piloti. "V ten istý deň bude v čase od 9:00 hod – 10:00 hod čiastočne obmedzená doprava po trase cyklojazdy a to Námestie SNP, Štúrova ulica, nábrežie Dunaja a Devínska cesta," dodala Martiniaková. Z Bratislavy do Viedne sa bude totiž presúvať cyklomaratón, vodiči musia na jeho trase rátať s obmedzeniami.

S dopravnými obmedzeniami musíte rátať aj v Rači, kde sa od piatka do nedele koná vinobranie.

Policajti sa pripravujú aj na futbalové derby medzi Slovanom Bratislava a Spartakom Trnava, ktoré sa uskutoční v nedeľu 15.09.2019 vo večerných hodinách na Tehelnom poli. Na štadión sa budú presúvať zo železničnej stanice Nové Mesto a späť fanúšikovia Spartaku Trnava.  "V tejto súvislosti upozorňujeme vodičov na dopravné obmedzenia, s ktorými je počas tohto dňa potrebné počítať. Na trase presunu fanúšikov pred aj po zápase ako aj v okolí štadióna môže dôjsť k čiastočným dopravným obmedzeniam. Dopravné obmedzenia sa budú týkať predovšetkým Vajnorskej, Príkopovej, Bajkalskej a Tomášikovej ulice, ktoré budú uzavreté v čase približne od 16:30 h do 18:30 h a od 19:45 h do 21:00 h. Dopravní policajti budú po celý čas bezpečnostného opatrenia situáciu v cestnej premávke monitorovať a podľa jej vývoja budú pripravení operatívne reagovať," informovala nás bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Fanúšikom, ktorí prídu do Bratislavy individuálnou dopravou, policajti odporúčajú využiť parkovisko pred Klientskym centrom na Tomášikovej ulici č. 46.

Ešte dodajme, že dnes sa začnú aj opravy vozovky diaľnice D1 v úseku Mierová ulica - Senecká cesta a diaľnice D2 v úseku tunel Sitina - križovatka Lamač, pre ktoré sa vodiči tiež musia pripraviť na dopravné obmedzenia. Doprava bude obmedzená na deviatom kilometri pravého jazdného pásu D1 v smere na Žilinu a obmedzenie je plánované od piatka od 22.00 h do pondelka (16. 9.) do 6.00 h. Oprava vozovky je rozdelená do dvoch etáp a doprava bude vedená vo voľnom jazdnom pruhu toho istého jazdného pásu.

Na D2 bude doprava obmedzená od piatka od 21:00 hod do pondelka do 15:00 hod vo vonkajšom pruhu a krajnici pravého jazdného pásu na 55. a 56. kilometri v smere na Viedeň. Doprava bude vedená vo voľnom jazdnom pruhu toho istého jazdného pásu. Od piatka od 21:00 hod do pondelka do 6:00 hod bude doprava obmedzená aj na 55. kilometri vo vonkajšom a odbočovacom jazdnom pruhu ľavého jazdného pásu diaľnice D2 v smere na Brno. Doprava bude vedená vo voľnom jazdnom pruhu toho istého jazdného pásu.

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie