VIDEO Polícia smúti: Náhle ich opustila dlhoročná "psia" posila nemecký ovčiak Gumička

19.7.2019
Policajný pes Gumička

Zdroj: Facebook/Polícia SR

Páčil sa vám článok?

Bol vycvičený na tie najnáročnejšie druhy zákrokov proti obzvlášť nebezpečným páchateľom.

Polícia na sociálnej sieti zverejnila smutný status. Ich obľúbený nemecký ovčiak policajný pes Gumička, ktorý kukláčom roky verne slúžil, náhle zomrel. Gumička bol vycvičený na tie najnáročnejšie druhy zákrokov proti nebezpečným páchateľom. 

Polícia zároveň informuje na sociálnej sieti, že fanúšikovia psíka v minulosti ocenili veľkou priazňou. Polícia priložila aj video, ktoré zachytáva Gumičku pri unikátnom zásahu.

Celú svoju policajnú kariéru pôsobil na Útvare osobitného určenia (Lynx Commando) a podľa polície ju za 10 rokov vernej služby nasadili do akcií najmenej 150-krát. 

Vypátral dvojnásobného vraha Štefana Szabóa odsúdeného na doživotie, ktorý bol na úteku a schovával sa v tajnej skrýši za zdvojenou falošnou stenou v skrine. Pomáhal polícii aj v prípade Kuciak.

„Gumička mal rád mäso, miloval detské piškóty, pre ktoré bol ochotný robiť čokoľvek. Miloval plávanie a paradoxne prácu vo výškach, zvládal let s vrtuľníkom a následné zlaňovanie. Minulý rok takmer zahynul po nakazení nebezpečnej choroby prenosom z kliešťa, vďaka súkromnej veterine a podpore Policajného zboru prežil. Osudnou sa mu stala torzia žalúdka. Napriek okamžitému zásahu sa jeho život zachrániť nepodarilo, spomínajú policajti na svojho verného parťáka.

 (nc)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie