FOTO a VIDEO: Panika v centre Bratislavy - výbuchy, lietajúce stoly, krvavé útoky - polícia uzavrela Staré Mesto!

10.7.2019

Zdroj: FB P.K.

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ Stredajšie prvé kolo kvalifikácie Ligy majstrov, ktoré sa konalo na Tehelnom poli prilákalo do Bratislavy futbalových fanúšikov z rôznych krajín a tí spôsobili v centre mesta doslova peklo! Agresívni útočníci si to rozdali na Ventúrskej ulici a vyvolali v pešej zóne obrovský chaos. Niektorí ľudia sa dokonca báli, že ide o teroristický útok!

V Starom Meste na Ventúrskej sa v stredu večer odohrali obrovské výtržnosti, ktorých aktérmi boli futbaloví chuligáni z Bulharska a Poľska s cieľom, aby sa Bratislava zobudila na druhý deň do krvavého rána..."Sme práve v centre diania veľkého útoku v meste. Na ulici sa bije asi 50 agresívnych útočníkov a počuť výbuchy. Vzduchom lietajú stoly aj stoličky. My sme zavretí v podniku a bojíme sa o životy. Polícia zatiaľ nikde," napísala krátko po 21. hodine večer na sociálnu sieť Bratislavčanka Mia, ktorá sa nechtiac ocitla v epicentre nepokojov. 

O udalosti informovala na Facebooku aj mestská časť Staré Mesto: "Staré Mesto rieši situáciu masívnej pouličnej výtržnosti na Ventúrskej ulici. Na miesto bola vyslaná hliadka Dobrovoľných hasičov SM.
Starostka Zuzana Aufrichtová komunikuje s primátorom a náčelníkom MP a dobrovoľným hasičským zborom. Tiež sme informovali TSSM ohľadne výkonu ranného poriadku. Do odsúhlasenia polície nie je možné robiť na mieste žiadne zásahy, pre zaistenie dôkazov, či poistných udalostí. Prosíme obyvateľov, aby odolali pokušeniu ísť sa tam pozrieť. Ďakujeme za pochopenie a dávajte si pozor."

Zdroj: FB M.K.
Zdroj: Facebook/Zomri

Nepokoje vypukli v čase konania zápasu medzi Slovanom a čiernohorským majstrom FC Sutjeska Nikšič a mali za následok niekoľko výbuchov pravdepodobne použitím pyrotechniky, ale aj rozhádzané stoly, zakladanie ohňov, bitky a najrôznejšie druhy výtržností. Dokonca sa objavili informácie, že fanúšikovia útočili na ľudí v centre aj nožmi a niekoľko osôb zranili. Podľa portálu topky.sk boli na miesto vyslané minimálne štyri sanitky. Dôvodom hnevu bulharských fanúšikov malo byť vraj aj to, že nedostali na zápas v Ružomberku požadovaný počet vstupeniek.

"V centre hlavného mesta, na Ventúrskej ulici sa odohrala bitka a rozsiahle výtržnosti. Spôsobiť ich mali futbaloví fanúšikovia, "informovala nás bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Slamková. Podľa polície to malo súvis so zápasom, ktorý dnes na domácej pôde Tehelného pola odohral ŠK Slovan Bratislava, proti klubu z Čiernej Hory, ale podľa iných zdrojov išlo o fanúšikov Levski Sofia, ktorých čaká zajtra zápas Európskej ligy proti Ružomberku na jeho pôde ako aj poľského klubu Cracovia Krakow, ktorý hrá zajtra v Dunajskej Strede.

Neskôr polícia upresnila, že: "Krátko po 21.00 došlo na Ventúrskej ulici k narušeniu verejného poriadku futbalovými fanúšikmi cudzích krajín. Na mieste zasahovali desiatky poriadkových jednotiek, ktorí zadržali takmer 80 osôb. Policajti v súčasnosti celý priebeh udalosti dokumentujú. Viac informácií prinesieme v priebehu zajtrajšieho dňa."

Tesne pred polnocou k udalosti vydal stanovisko aj Magistrát hlavného mesta SR: "Večerné výtržnosti futbalových fanúšikov v centre Bratislavy sú hrubým prejavom neúcty voči mestu, v ktorom žijeme aj voči ľuďom, ktorí si užívajú jeho otvorenú a priateľskú atmosféru. Nikdy nepochopíme ľudí, ktorí spájajú šport, zábavu alebo relax s násilím a ničením všetkého, čo im príde do cesty. Nechceme nateraz špekulovať, či niekto podcenil situáciu alebo ako sa takto mohla vymknúť kontrole, to sú otázky hlavne na políciu. V tejto chvíli vyjadrujeme hlavne ľútosť nad zničeným majetkom a len dúfame, že neprišlo k ujme na zdraví nevinných ľudí, ktorí si nič netušiac prišli užiť do centra mesta príjemný letný večer. Zbierame ďalšie informácie a situáciu preverujeme priamo na mieste. V spolupráci so Starým Mestom tiež zabezpečujeme upratovanie, monitorovanie škôd a odstránenie následkov tejto bitky."

(nc, ars)

Páčil sa vám článok?