Dohliadať na bezpečnosť školákov budú v deň vysvedčenia aj mestskí policajti

27.6.2019

Zdroj: Mestská polícia

Páčil sa vám článok?

V súvislosti s končiacim sa školským rokom 2018/2019 budú bratislavskí mestskí policajti zabezpečovať priechody pre chodcov pred vybranými základnými školami.

Mestskí policajti sa v tomto smere zamerajú na to, aby sa školáci v posledný školský deň dostali bezpečne z jednej strany cesty na druhú, do svojich škôl a mohli si tak slávnostne prevziať koncoročné vysvedčenia.

Aj to, ako správne prechádzať cez priechody pre chodcov učí mestská polícia deti základných a materských škôl v rámci dopravných výchov, ktoré realizuje prostredníctvom mobilného dopravného ihriska. V školskom roku 2018/2019 preventisti mestskej polície v tomto smere preškolili na dopravných výchovách celkom 2 710detí, ktoré navštevovali 37 školských a predškolských zariadení. Školáci a škôlkari sa okrem správneho prechádzania cez priechod pre chodcov učia aj význam jednotlivých dopravných značiek, ktoré musia rešpektovať a podľa nich sa v cestnej premávke správať. Deťom sa mestskí policajti snažia  vštepiť aj to, čo všetko musí mať správny cyklista na sebe a pri sebe, keď je účastníkom cestnej premávky, a teda, že hlavu si musí chrániť bezpečnostnou prilbou a k tomu, aby ho bolo dostatočne vidieť mu rozhodne pomôže akýkoľvek reflexný prvok – či už reflexná vestička alebo reflexný pásik.

Dopravné výchovy v školách a škôlkach sa síce počas letných prázdnin realizovať nebudú, no dopravné ihrisko a kolobežky si počas nasledujúcich 2 mesiacov i napriek tomu neoddýchnu. Na dopravnú výchovu a množstvo nových vedomostí sa totiž môžu tešiť účastníci detských letných táborov.

(ts)

Páčil sa vám článok?