FOTO: NAKA zasahuje v kaviarni na Panenskej ulici v súvislosti s prípadom prenasledovania novinárov

17.5.2019
NAKA razia

Zdroj: FB Polície

Páčil sa vám článok?

Národná kriminálna agentúra vyšetruje prípad prenasledovania novinárov a v tejto súvislosti dnes ráno zasahovala v kaviarni Next Apache na Panenskej ulici č. 28. Čo tam jej príslušníci hľadali?

"Dňa 17.05.2019 od 09.05 hod. je v Bratislave, na ulici Panenskej č.28, vyšetrovateľom expozitúry Východ NPZJ NAKA PPZ vykonávaná prehliadka nebytových priestorov v bare Next Apache a to v trestnej veci vedenej vo veci prečinu nebezpečného prenasledovania s prečinom porušenia dôvernosti ústneho prejavu," informovala Polícia na svojej oficiálnej facebookovej stránke. 

Zdroj: Facebook/Polícia SR

"Cieľom prehliadky je zabezpečenie dôkazov, nakoľko v priebehu vyšetrovania bolo zistené, že v týchto priestoroch by sa mali nachádzať veci dôležité pre trestné konanie," upresnili policajti. Kaviareň Next Apache s obľubou navštevovali niektorí najmä pravicoví politici, napríklad z OKS a aj novinári. Bola tak miestom ich debát, je preto možné, že tu policajti hľadali odpočúvacie zariadenia, teda že sa niekto snažil politikov i novinárov odpočúvať.

Majiteľom kaviarne je medzi hosťami kaviarne obľúbený Kanaďan žijúci na Slovensku Ben Pascoe. Názov Next Apache vznikol ako slovná hračka, Benovi totiž slovenské pozvanie Nech sa páči evokovalo práve anglické slovné spojenie Next Apache.

Viac fotografií nájdete v našej FOTOGALÉRII:

(ars)

Páčil sa vám článok?