Urobil podvod za 7 miliónov eur, oklamal aj kataster nehnuteľností, ale napokon skončil v rukách polície!

15.5.2019
Polícia pri dome Mariana Kočnera

Zdroj: Polícia

Páčil sa vám článok?

Polícia z Bratislavského kraja riešila kuriózny prípad, ktorého hlavným aktérom bol istý M.Ž. Ten spáchal podvod za 7 miliónov eur, keď sa rozhodol previesť dve cudzie nehnuteľnosti do svojho vlastníctva. Dokonca mu na falošné zmluvy naletel aj Úrad geodézie, kartografie a katastra Slovenskej republiky. Podvedené osoby však kontaktovali políciu, ktorá páchateľa tohto trestného činu zaistila!

"Finančná polícia včera zadržala pána s iniciálkami M. Ž., ktorého vyšetrovateľ stíha za sedemmiliónový podvod. Obvinený mal požiadať bratislavský kataster o zrýchlený zápis vlastníctva k dvom nehnuteľnostiam. So zápisom do katastra sa ponáhľal asi preto, že mu v skutočnosti nehnuteľnosti nepatrili. Katastru mal dokonca predložiť falošné kúpne zmluvy. Napriek tomu kataster nového majiteľa na listoch vlastníctva zmenil. Išlo o rodinný dom a polyfunkčný objekt v hodnote viac ako sedem miliónov eur," informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave.  

Zdroj: FB Polície SR

"Tento príbeh mal však našťastie šťastný koniec, keďže nehnuteľnosti sú opäť v rukách pôvodných vlastníkov a obvinený skončil v rukách mužov zákona. Vyšetrovateľ by mal spracovať podnet na jeho väzobné stíhanie a obvinenému hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov," doplnili informácie k prípadu bratislavskí policajti. 

(ars)

Páčil sa vám článok?