Mladú ženu so slúchadlami na ušiach zrazili na ceste pri Šafárikovom námestí až dve autá!

30.4.2019

Zdroj: FB Polícia Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Dopravní policajti vyšetrujú okolnosti dnešnej dopravnej nehody, ku ktorej došlo krátko pred 12.45 hod v uliciach Starého Mesta Bratislavy.

Podľa doterajších zistení prechádzala chodkyňa so slúchadlami v ušiach cez cestu mimo priechodu pre chodcov od Šafárikovho námestia smerom na Starý most, kde došlo k stretu s dvoma motorovými vozidlami (Jaguár SX a Peugeot 3008) idúcimi od Pribinovej ulice smerom do Karlovej Vsi. Len pár metrov od miesta, kde došlo k dopravnej nehode, bol priechod pre chodcov, na ktorom mal byť v čase dopravnej nehody červený svetelný signál pre chodcov. 

Zdroj: FB Polícia Bratislavský kraj

Na miesto sa ihneď dostavili záchranári, ktorí zranenú ženu previezli do jednej z bratislavských nemocníc. Požitie alkoholických nápojov bolo u všetkých účastníkov dopravnej nehody na mieste vylúčené. Ďalšie okolnosti tejto dopravnej nehody, ako aj miera zavinenia sú predmetom vyšetrovania.

Zdroj: FB Polícia Bratislavský kraj

Polícia v Bratislavskom kraji opätovne vyzýva chodcov, aby pri priechode cez cestu dbali o svoju bezpečnosť! Je nebezpečné rozptyľovať sa mobilom, prípadne počúvaním hudby. Chvíľka nepozornosti môže mať nezvratné následky na živote a zdraví. Pri prechádzaní cez cestu musia chodci použiť priechod, nadchod alebo podchod. Vstúpiť na vozovku môžu len vtedy, ak skontrolujú situáciu na ceste (pozrú naľavo, potom vpravo a zasa naľavo a len vtedy ak sa nepribližuje dopravný prostriedok). Chodci nesmú vstupovať náhle do vozovky bez toho, aby sa presvedčili, čo neprichádza motorové vozidlo, musia dodržiavať svetelnú signalizáciu pre chodcov, zásadne používať priechod pre chodcov, a vždy najkratším smerom, čiže kolmo.

(ts)

Páčil sa vám článok?