FOTO: Polícia zadržala Rumunov, ktorí nechali explodovať dva bankomaty na Čiernej vode

17.4.2019

Zdroj: FB PZ SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Pokus o krádež hotovosti z dvoch bankomatov na Čiernej vode v katastri obce Chorvátsky Grob sa skončil pre kvarteto podozrivých Rumunov ich zaistením. Policajný zásah sa odohral ešte včera za pomerne dramatických okolností na Štefánikovej ulici.

Pohotovosť a koordinácia jednotlivých zložiek bratislavskej polície prispela k objasneniu včerajšieho prípadu poškodenia bankomatov Chorvátskom Grobe. O prípade sme písali aj na našej stránke:

Miesto zabezpečovali hliadky PZ, dokumentáciu miesta činu a operatívno-pátraciu činnosť vykonali policajti bratislavskej kriminálnej polície, služobný zákrok, pri ktorom boli zadržané podozrivé osoby zabezpečili pohotovostné policajné jednotky, a koordináciu vymenovaných zložiek zabezpečoval operačný dôstojník.

Zdroj: FB KR PZ BK

Vyšetrovateľ následne vykonal so zadržanými osobami množstvo procesných úkonov, na základe ktorých im vzniesol obvinenie zo zločinu krádeže v štádiu pokusu, v súbehu so zločinom poškodzovania cudzej veci spáchaných formou spolupáchateľstva. 

Zdroj: PZ SR Bratislavský kraj

​​Vzneseniu obvinenia však predchádzalo rozsiahle dokazovanie. Kriminalisti vykonali dôsledne ohliadku miesta činu, pri ktorej zaistili dôležité stopy, medzi nimi aj osobné motorové vozidlo. Policajti bratislavskej kriminálnej polície pri vyšetrovaní tohto prípadu spolupracovali aj s políciou v Rakúsku za účelom výmeny operatívnych informácií pri objasňovaní skutkov s rovnakým modusom operandi, ku ktorým malo dôjsť na území Rakúskej republiky.

Štyri obvinené osoby (29-ročný A.P., 43-ročný P.G.I., 31-ročný T.M.D. a 29-ročný F. S- G.) sú štátnymi občanmi Rumunska a v súčasnosti sa nachádzajú v cele policajného zaistenia do času, kedy sudca rozhodne o ich vzatí do väzby. V prípade preukázania viny hrozí obvineným v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.

(ts)

Páčil sa vám článok?