V Bratislave a okolí je veľká policajná razia, súvisí s obchvatom D4R7

28.3.2019
0
Policajná razia v sídle konzorcia D4R7

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

Od skorých ranných hodín prebieha v Bratislave a okolí veľká policajná razia. Informuje o tom TV Markíza na svojom webe tvnoviny.sk. Razia podľa televízie súvisí s podozreniami, že sa na stavbu obchvatu D4R7 vozí kontaminovaná zemina.

"Podľa informácií TV Markíza mali pri raziách vraj zadržať viacero ľudí, medzi inými aj šéfov firiem pôsobiacich v odpadovom hospodárstve. Polícia údajne zasahuje aj v dome zástupcu španielskeho konzorcia, ktoré stavbu nultého obchvatu realizuje.," píše sa na webe tvnoviny.sk.  

"Nie je vylúčené, že dnešná razia bude mať vplyv na ďalšiu výstavbu obchvatu. Je totiž podozrenie, že navozené materiály môžu do budúcna ohroziť prevádzku diaľnice a rýchlostnej cesty. Razie sú aj vo viacerych firmách, pretože je tam aj podozrenie z korupcie," uvádza ešte spomínaný web.

Pokiaľ ide o mená zadržaných, venuje sa im portál glob.sk. "Má ísť napríklad aj o známeho odpadkového kráľa Michala Grebečiho, ktorého polícia pre viaceré podozrenia už raz zadržala. Vtedy obišiel bez obvinenia a z cely policajného zaistenia ho napokon pustili. Grebeči stojí za viacerými firmami, ktoré majú na svedomí nelegálne skládky a ich vývoz. Ďalším podozrivým v prípade má byť zástupca konzorcia, ktoré výstavbu diaľnice realizuje. Polícia mala zadržať aj manažéra D4R7 Construction, s.r.o. Javiera H.. Komando zasahovalo aj u iných fyzických osôb," uvádza glob.sk.

Zdroj: Matúš Husár

"Policajné komando nabehlo do sídla spoločnosti D4R7 Construction, s.r.o. v bratislavskom Novom Meste (na fotografii). Podľa informácií Glob.sk polícia zaisťuje dôkazy a dokumenty, ktoré súvisia s výstavbou. Polícia nepúšťa zamestnancov firmy do jej sídla. Pred budovou stojí veľká policajná dodávka," aktualizoval správu portál glob.sk.

Zásah už na sociálnej sieti potvrdila aj polícia. "Policajti Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave realizujú od skorých ranných hodín na území Bratislavského kraja potrebné procesné úkony súvisiace s enviromentálnou trestnou činnosťou. V rámci týchto úkonov sú vykonané viaceré prehliadky bytových ako aj nebytových priestorov, avšak s prihliadnutím na súčasný stav bližšie informácie poskytneme až keď to situácia vo vyšetrovaní umožní," uviedli policajti na Facebooku.

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie