ANKETA Za zastavenie pred Hlavnou stanicou pokuta 20 eur. Súhlasíte s postupom policajtov?

19.3.2019
0
Hlavná stanica

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Bratislavčania, ale i cezpoľní v posledných dňoch vášnivo na sociálnej sieti diskutujú o situácii, ktorá sa stala v pondelok ráno pred bratislavskou Hlavnou stanicou. Policajti tu totiž pokutovali muža, ktorý nakladal do auta svoju babičku. Ako situáciu vidia muži zákona, ako spomínaný vodič a ako ju vidíte vy?

"Naozaj nie som človek, ktorý sa zvykne sťažovať. Bratislavská Hlavná stanica je hanbou už roky. Nečudo. Dnes mi však život nestrpčila samotná stanica, ale policajti. Tí totiž dnes pokutovali každého, kto si pred stanicou dovolil zastaviť, aby vyložil, alebo naložil niekoho z auta. Ja som sa dnes, ako každý pondelok, vybral pre moju postihnutú babičku, ktorá vlakom prichádzala na odborné vyšetrenie do Bratislavy. Keď som prišiel, babička už čakala pred stanicou. Zastavil som tam, kde to roky na moment robíme všetci a kde aj ja zastavujem už minimálne 20 rokov. Zrazu bol pri mne štátny policajt, že tu nesmiem zastavovať a že mám zaplatiť pokutu. Babička vyťahuje preukaz ZŤP, ale ani to nepomáha. Policajt je neoblomný. Pokuta 20 eur. Nejde o peniaze a nezvyknem sa hádať s policajtmi, ale dnes som cítil krivdu. Stará a nevyhovujúca stanica nemá vyriešené nastupovanie a vystupovanie cestujúcich. Pás, kde sa to asi má robiť, je totiž permanentne obsadený taxíkmi. Starý a postihnutý človek je na na našej stranici bezradný. Pokutu som zaplatil. Babička celou cestou plakala a stále sa mi do ruky pokúšala vložiť požmolenú dvadsaťeurovku, čo som samozrejme odmietol," posťažoval si na sociálnej sieti jeden z vodičov.

Zisťovali sme, ako situáciu popísanú vodičom vidia samotní policajti. Ich popis je trocha odlišný.  "Vo vami uvedenom prípade bol dňa 18.03.2019 v dopoludňajších hodinách hliadkou oddelenia železničnej polície podrobený kontrole vodič osobného motorového vozidla, ktorý zostal s vozidlom stáť priamo na priechode pre chodcov na Námestí F. Liszta. Po oslovení sa vodič voči príslušníkom PZ začal správal arogantne, hlučne a na ich činnosť mal nemiestne poznámky.  Nakoľko vodič svojím konaním porušil ustanovenia zákona č. 8/2008 Z. z. o cestnej premávke  a tým  sa dopustil priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky,  na mieste mu bola uložená bloková pokuta vo výške 20 eur," povedal nám bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

​(ms)

Páčil sa vám článok?