VIDEO a FOTO: Ako v 90-tych rokoch! Starostovi podpálili auto, poslancovi hodili do domu delobuch

17.1.2019
0

Zdroj: bal

Páčil sa vám článok?

Prípad horiaceho Mercedesu novozvoleného starostu Marianky nadobúda hrozivé kontúry. Starosta Dušan Statelov pripúšťa možnosť, že ide o pomstu developerov, keďže bojuje proti neregulovanej výstavbe. Takéto praktiky naozaj pripomínajú neslávne známe 90-te roky 20. storočia.

Statelov dnes zvolal tlačovú konferenciu. Na nej prezradil, že developeri v Marianke dlhodobo nedodržiavajú a obchádzajú regulatívy územného plánu obce. ,,V dôsledku toho dochádza k extrémnemu zahusťovaniu výstavby bez dostatočnej dopravnej a sociálnej infraštruktúry," zdôraznil.

Problém podľa neho ešte viac zvýrazňuje slabá legislatíva, poukázal pritom aj na to, že v období po komunálnych voľbách (10. 11. 2018) až do ustanovujúceho zastupiteľstva (4. 12. 2018), teda za necelý mesiac, bolo v obci za predchádzajúceho vedenia vydaných 109 kolaudačných rozhodnutí. Medzi nimi sú aj kolaudácie na zďaleka nedokončené stavby, ako môžete vidieť aj z gotogalerie nižšie. Niektoré developerské aktivity v lokalitách, pre ktoré boli vydané rozhodnutia, sú spájané s predchádzajúcim starostom obce Petrom Hasoňom.

Statelov oznámil aj to, že dvaja z pracovníkov stavebného úradu po vydaní spomínaných rozhodnutí ukončili svoj pracovný pomer. ,,Bez riadneho odovzdania dokumentácie, viacero spisov je stratených," zdôraznil. Požiar starostovho auta nemal byť jediným aktom zastrašovania, obecný poslanec Peter Jelačič povedal o delobuchu, ktorý mu vhodili do domu. rozbil okno. "Som známy ako kritik bývalého starostu a jeho povolení o výstavbe v obci," uviedol Jelačič.

​Starostovi vyjadrili podporu i ďalší poslanci a občania Marianky. ,,Ako legitímne zvolený starosta ochraňuje záujmy obce, stavia sa proti nezákonným a nemorálnym praktikám bez ohľadu na to, kto za nimi stojí. Útok na neho je preto i útokom na demokraciu, ktorý priamo ohrozuje naše záujmy," napísali vo vyhlásení.

K požiaru auta patriacemu firme starostu Marianky, došlo v stredu (16. 1.) nadránom. Podľa zisťovateľa príčin požiaru išlo o úmyselné podpálenie. Celkovú výšku škody odhadli na 10.000 eur, prípad vyšetruje polícia. Statelov sa starostom Marianky stal po víťazstve v komunálnych voľbách v novembri 2018. Predchádzajúci starosta Hasoň vo voľbách nekandidoval.

Vyjadrenie starostu Marianky:

Videozáznam poslanca Jelačiča -delobuch si môžete pozrieť priamo TU:

Video z horiaceho starostovho auta si môžete pozrieť v našom predošlom článku:

(bal, tasr)

Páčil sa vám článok?