VIDEO: V Marianke starostovi podpálili Mercedes

16.1.2019

Zdroj: FB Dušan Statelov

Páčil sa vám článok?

V obci Marianka v okrese Malacky horelo v stredu skoro ráno auto. Vznikla tak škoda približne 10.000 eur. Okolnosti požiaru polícia vyšetruje.

K požiaru došlo krátko pred 3.00 h. "Podľa doterajších informácií došlo z doposiaľ presne nezistených okolností k požiaru osobného motorového vozidla Mercedes ML320, poškodením ktorého bola spôsobená škoda v celkovej výške približne 10.000 eur," opísal nám situáciu bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Automobil je napísaný na firmu starostu obce Dušana Statelova (nezávislý). Potvrdil to Peter Čambor z Obecného úradu v Marianke. Bližšie informácie neuviedol, odvolal sa na procesné úkony súvisiace s vyšetrovaním polície. Statelov mal na polícii ešte vypovedať.

K samotnému požiaru sa o pár hodín vyjadril na sociálnej sieti aj starosta Statelov. "Dnes v noci nám zhorelo pred domom v Marianke auto. Zobudil som sa na silný hluk, ako keby nárazy, asi praskali preumatiky, airbagy a okná okolo 2:40. Požiarnici prišli o 3:00 h. Chvalabohu sa nechytila 90 litrová nádrž. Auto sme mali pred Vianocami na pomerne rozsiahlom servise za skoro dvetisíc eur, kde nám opravovali štartovanie, pričom boli vymenené aj káble. Chodilo ako za mladi. Nikto sa mi nevyhrážal. Neviem, kto to spravil, zrejme to súvisí s funkciou starostu," napísal na Facebook a zároveň aj zverejnil video z požiaru.

Podľa zisťovateľa príčin požiarov zrejme požiar založil niekto úmyselne. "Presné príčiny a okolnosti, za akých k požiaru došlo, budú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Malackách začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci," doplnil Szeiff.

(nc, ms, tasr)

Páčil sa vám článok?