FOTO: Kus ľadu z návesu nákladiaku spôsobil vodičovi osobného auta ťažké zranenia

10.1.2019

Zdroj: FB PZ SR

Páčil sa vám článok?

Na ceste medzi Šamorínom a Dunajskou Lužnou dnes došlo ku kurióznej udalosti, keď sa dosiaľ neznámemu vodičovi nákladnej jazdnej súpravy uvoľnil z návesu kus ľadu, ktorý spadol na predné okno oproti idúceho vozidla. Sklo po náraze prasklo a vodič osobného auta utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali jeho hospitalizáciu!

"Medzi Šamorínom a Dunajskou Lužnou doposiaľ neznámy vodič viedol nákladnú jazdnú súpravu, pričom si nesplniť jednu zo svojich povinností vyplývajúcu zo zákona o cestnej premávke. Neodstránením ľadu a snehu sa z návesu jazdnej súpravy uvoľnil kus ľadu a dopadol na prednú časť oproti idúceho motorového vozidla zn. Škoda Octavia (EČV BL). Ľad rozbil čelné sklo automobilu a 54-ročnému vodičovi spôsobil zranenia, ktoré si vyžiadali jeho prevoz a následnú hospitalizáciu v jednej z bratislavských nemocníc. Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Senci už v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví," informovala polícia na svojom oficiálnom facebookovom profile.

Polícia zároveň účastníkov cestnej premávky upozorňuje, že každý vodič je pred jazdou povinný odstrániť z vozidla a z nákladu kusy ľadu a snehu, ktoré by sa mohli počas jazdy uvoľniť. Nakoľko ako ukázal aj tento najnovší prípad, tak nedodržanie ustanovení o osobitostiach premávky v zimnom období môže ohroziť život a zdravie ostatných ľudí na cestách.

(ars)

Páčil sa vám článok?