VIDEO: Hľadá sa taxikár, na ktorého strieľali mestskí policajti, pretože sa chcel vyhnúť kontrole a ohrozoval ich!

6.12.2018

Zdroj: M.D.

Páčil sa vám článok?

V utorok vo večerných hodinách sa odohrala na Pribinovej ulici scéna ako z akčného filmu. Hliadka mestskej polície chcela skontrolovať taxikára v aute značky Volkswagen tmavšej farby, ktorý im odmietol predložiť požadované doklady a snažil sa s vozidlom odísť. Policajti sa mu v tom snažili zabrániť za použitia služobných zbraní. Celkovo padlo deväť výstrelov, ale taxikár spred Eurovei aj tak ušiel!

Prípadom sa už od utorka zaoberá štátna polícia, konkrétne policajní vyšetrovatelia z Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I. "Vyšetrovanie stále nebolo ukončené, takže bližšie informácie k tomuto incidentu v súčasnom štádiu trestného konania nie je možné poskytnúť," povedal pre Bratislavské noviny dnes ráno hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru Michal Szeiff. Skontaktovali sme sa aj s hovorkyňou Mestskej polície Tatianou Kurucovou, ktorá nám potvrdila, že služobnú zbraň použili mestskí policajti v súlade so zákonom. "Strieľali výstražné rany do zeme, aby odvrátili útok taxikára, ktorý ich ohrozoval svojím vozidlom," vysvetlila hovorkyňa MsP.

Zdroj: PZ SR

​Celý priebeh incidentu bol zachytený aj na tomto videu, ktorý zverejnili portál tivi.sk.

Michal Szeiff nám potvrdil, že zo strany príslušného útvaru Policajného zboru začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu útoku na verejného činiteľa.  "Žiadna konkrétna osoba zatiaľ obvinená nebola," dodal Szeiff. Ten nám zatiaľ nepotvrdil informácie o tom, že štátni policajti vozidlo v utorok večer krátko po streľbe prenasledovali a vodiča napokon zadržali.  

Na videozáberoch a fotografiách urobených pred nákupným cestrom Eurovea je vidno aj EČV tmavého Volkswagenu Golf, tak by nemal byť problém vylustrovať a vypátrať majiteľa spomínaného vozidla. 

Nie je vylúčené, že ide o taxikára, ktorý nejazdí pre žiadnu z oficiálnych taxislužieb, ale tzv. súkromníka s vlastným cenníkom - svedčí o tom aj nálepka, ktorú má na dverách auta. Ide presne o ten istý typ taxikára akým je aj Aladár Čóka, ktorý sa v uplynulých dňoch vďaka intenzívnej medializácii a aktivite používateľov sociálnych sietí stal azda najznámejším vodičom - podnikateľom v Bratislave. Zviditeľnil sa tým, že si za jazdu spred nemocnice na Kramároch do Vrakune dlhú 13,5 kilometra a trvajúcu 33 minút vypýtal od 71-ročného dôchodcu po operácii sumu 95,50 eura.  O prípade sme písali TU, TU a TU

Zdroj: koláž abn

(ars, foto: pz sr)    

Páčil sa vám článok?