VIDEO Ako zachránite dieťa zavreté v aute? Tu je inštruktážne video ukazujúce správne rozbitie okna

27.6.2018
0
Rozbitie skla na aute

Zdroj: FB Polícia SR

Páčil sa vám článok?

Napriek varovaniam sa neustále objavujú prípady, keď rodičia nechajú svoje dieťa zatvorené v aute. Niektoré sa skončili i tragicky. V prípade teplejšieho počasia sa totiž auto mení na nemilosrdnú pascu, keď ide doslova o sekundy. Polícia preto zverejnila inštruktážne video, ako postupovať, ak takéto dieťa objavíte.

Naposledy došlo k takejto tragédii pred dvoma týždńami v Trstenej, keď tehotná matka išla na vyšetrenie do miestnej nemocnice a na parkovisku nechala zatvorené 2,5 ročné dieťa. V nemocnici strávila až štyri hodiy, preto dieťatko, ktorého telo sa vyhrialo na 46 stupňov Celzia, sa už zachrániť nepodarilo.V takýchto prípadoch totiž dochádza u detí k zlyhaniu organizmu už v pomerne krátkom čase. Ako teda postupovať, ak natrafíte na parkovisku na dieťatko zatvorené v aute? Dôležitým signálom je, ak dieťa prestáva plakať a začína byť spavé. Ide už o jasný impulz, že je správne pokúsiť sa auto otvoriť násilne.

Pozrite si inštruktážne video polície, ktorá dnes spustila kampaň Nezabudni na mňa v aute. Praktická ukážka sa nachádza na konci videa:

(ms)

Páčil sa vám článok?