FOTO A VIDEO: Policajti našli v lokalite Devínske Jazero ženské telo. Pitva potvrdila, že išlo o nezvestnú Mirku.

17.1.2018
0
Policajti a hasiči na mieste nálezu tela

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ Polícia v stredu oznámila, že v bratislavskej lokalite Devínske Jazero našli telo zatiaľ neznámej ženy. Vo štvrtok prebehla pitva, ktorá potvrdila, že telo patrilo nezvestnej 45-ročnej Miroslave Sojákovej. Zároveň bolo po nej odvolané pátranie.

„Pred malou chvíľou policajti so psami a hasičmi našli v lokalite Devínske jazero ženské telo. Čaká sa na obhliadajúceho lekára. Viac info neskôr,“ informovali v stredu policajti na sociálnej sieti a dnes do médií poslali prostredníctvom hovorkyne Lucii Mihalíkovej správu: „Pátranie po nezvestnej 45- ročnej Miroslave Sojákovej, ktorá bola nezvestná od 05.01.2018, bolo odvolané. Menovaná bola v priebehu včerajšieho dopoludnia nájdená v Devínskom jazere mŕtva."

Pátracej akcie sa zúčastnili dvaja policajti oddelenia pátrania a kriminalisticko-technických činností odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Malackách, dvaja policajti Obvodného oddelenia PZ Stupava, dvaja psovodi so služobnými psami, päť príslušníkov Hasičského a záchranného zboru s dvomi kusmi techniky. Telo ženy bez známok života našli krátko po 10.30 hod. Obhliadajúci lekár na mieste nevylúčil ani nepotvrdil cudzie zavinenie a za účelom zistenia presnej príčiny smrti ženy odporučil vykonať pitvu,“ informovala nás v stredu Lucia Mihalíková.

Nie je teda definitívne potvrdené, že ide o telo nezvestnej Miroslavy Sojákovej (45), ktorá sa v tejto lokalite stratila 5. januára pri venčení psov. Na ostrove vtedy uviazlo okolo 17 psov, ktorých zachraňovali hasiči. 

FOTOGALÉRIA:

​Policajti zverejnili z celej akcie aj video a to dokonca z pohľadu psa. Služobný pes po nalodení do člna ihneď zacítil mŕtvolny pach a rozštekal sa. Telo nebohej ženy o pár desiatok metrov našli policajti a hasiči spoločne so psom, komentovali video muži zákona.

Mirka bola známa ako milovníčka zvierat, pracovala ako zoologička v bratislavskej zoologickej záhrade a popri chove vlastných psov sa venovala aj venčeniu štvornohých miláčikov iných ľudí. Bývala na Jaseňovej v centre mesta, naposledy ju videli práve 5. januára na Úprkovej 45 okolo 17.30 hod. Ešte v čase približne o 20.30 hod komunikovala prostredníctvom SMS z neznámeho miesta. „Od uvedeného času však o sebe nepodala žiadnu správu a miesto jej súčasného pohybu či pobytu nie je známe,“ informovala nás vtedy policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 

​(ms)

Páčil sa vám článok?