Na ostrovčeku v lokalite Devínske Jazero uviazlo cca 17 psov, pátrajú po žene, ktorá ich venčila

6.1.2018
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ Bratislavskí hasiči vyrazili dnes dopoludnia na pomoc skupine psov. Tie uviazli na ostrovčeku uprostred vodnej hladiny v lokalite Devínske Jazero, za Devínskou Novou Vsou v smere k rieke Morave v zatopenej, neprístupnej oblasti. Policajti pátrajú po žene, ktorá mala psov venčiť.

„Hasičská jednotka po príjazde na mieste vykonala prieskum, na základe ktorého zistila, že ide o približne 14 psov rôznych plemien a rôznych veľkostí, ktoré sú uväznené na ostrovčeku uprostred vodnej hladiny. Hasiči sa momentálne snažia vyrozumieť Slobodu zvierat na odchyt a odvoz psov,“ informovali nás z operačného strediska hasičov.

Na miesto zásahu priviezli gumený čln (príjazd hasičov s člnom do lokality na fotografii).

Policajti popoludní informovali, že v tejto súvislosti pátrajú po 45-ročnej žene, ktorá mala na tomto mieste v piatok včera (5.1.) večer venčiť približne 17 psov. Odvtedy však o sebe nepodala žiadnu správu. Policajti našli na mieste aj zaparkované osobné auto a veci neznámej osoby. „Hliadky i s pomocou služobného psa, v súčinnosti s príslušníkmi poriečneho oddelenia Prezídia PZ a hasičmi pátrajú po nezvestnej žene,“ informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. O pátraní a identite ženy si bližšie prečítate TU.

Devínske Jazero je osada ležiaca severne od Devínskej Novej Vsi. Patrí do katastrálnych území Devínska Nová Ves, Záhorská Bystrica (najväčšia časť) a Mást (Stupava).

Práve pred rokom (14. januára 2017) v lokalite Devínske Jazero ušla majiteľovi z pozemku svorka šiestich psov, ktorá následne usmrtila ornitológa Petra. Ten neďaleko Moravy pozoroval vtáky a po pohryznutiach zomrel na vykrvácanie z rán.

Majiteľ psov Roman Š. v októbripred súdom plne prevzal na seba zodpovednosť za správanie zvierat a priznal svoju vinu. Vybavoval si úver, aby mohol rodine zaplatiť odškodné 100-tisíc eur.

Okolie rieky Morava v lokalite Devínske Jazero:

Zdroj: ms

(ms)

Páčil sa vám článok?