Dvanásťročný chlapec sa predrogoval

6.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Z dvoch chlapcov vo veku 12 a 11 rokov, ktorí si vo výťahu v paneláku na Rovniankovej ulici krátili dlhú chvíľu fajčením heroínu, starší už nie je medzi živými. Keď sa večer vrátili domov a išli spať, 12-ročný chlapec zrazu odpadol.

Otec ho v noci priniesol na pohotovosť na Romanovu ulicu, kde chlapcovi poskytli prvú pomoc, žiaľ, jeho stav sa im už nepodarilo stabilizovať a štyridsať minút po polnoci chlapec vydýchol naposledy.

Privolaný súdny lekár konštatoval smrť udusením zvratkami, ktoré mohlo byť vyvolané užitím heroínu. Potom už mohlo prísť k slovu len vozidlo pohrebnej služby, ktoré previezlo nebohého chlapca do Ústavu súdneho lekárstva v Nemocnici s poliklinikou na Antolskej ulici, kde vykonali súdnu pitvu. Súdny lekár konštatoval, že smrť nastala zlyhaním životných funkcií mozgu po požití drogy a následnom vdýchnutí zvratkov do dýchacích ciest.

Otec chlapca ešte v tú istú noc priniesol na policajné oddelenie Petržalka - Stred mikroténové vrecúško s hnedým práškom, ktoré mu dal jeho mladší syn. Policajti drogu zaistili a poslali na skúmanie do Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru. Smutný prípad preveruje Okresné riaditeľstvo PZ Bratislava 5.

(his)

Páčil sa vám článok?