Mestskí policajti ráno kontrolovali psíčkarov. Ako dopadli?

8.9.2017
0

Zdroj: MsP

Páčil sa vám článok?

Dnes v ranných hodinách sa hliadky mestskej polície v Karlovej Vsi a v Lamači zamerali na psíčkarov. Kontrolovali najmä to, či majitelia po svojich miláčikoch odstraňujú exkrementy.

„Nepsíčkari právom poukazujú na to, že po prechádzkach psov zostáva  na verejných priestranstvách neporiadok a majitelia psov zabúdajú na svoje povinnosti, ktoré v tomto smere majú,“ povedal náčelník bratislavskej mestskej polície Ivan Lechner. „Dnešná kontrola ale ukázala, že psíčkari v týchto dvoch mestských častiach svoje povinnosti poznajú a exkrementy z verejných priestranstiev odstraňujú. Mnohí sa však sťažovali, že obalov na ich uloženie je nedostatok, preto naši policajti mali pre nich pripravené náhradné mikroténové sáčky“.

Mestskí policajti v priebehu rána prekontrolovali 25 psíčkarov. Pozreli sa aj na to, či pes má na obojku registračnú známku, ako aj na to, či sa pes voľne nepohybuje na miestach, kde je to zakázané. V dvoch prípadoch zistené priestupky hliadky riešili v zmysle zákona.

V tomto roku v rámci kontrol zameraných na dodržanie zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti v hlavnom meste mestskí policajti zistili a riešili 300 priestupkov, pričom najviac porušení sa týkalo nerešpektovania zákazu voľného pohybu psov.

 (ts, ms)

Páčil sa vám článok?