Pri Pentagone už zriadili policajnú stanicu. V prívese

5.9.2017
0

Zdroj: Magistrát

Páčil sa vám článok?

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal dnes mestskej polícii odovzdal do užívania dočasnú policajnú stanicu na Stavbárskej ulici v blízkosti známeho Pentagonu.

Ide o mobilné zariadenie, teda príves v hodnote 20-tisíc eur vybavený základným nábytkom, plynovým varičom, ohrievačom, klimatizáciou, vodou a sociálnym zariadením.

„Na poriadok a bezpečnosť ľudí v okolí Pentagonu budú od dnešného dňa dozerať mestskí policajti priamo na mieste. Policajná stanica v tejto lokalite má svoje opodstatnenie a verím, že prinesie svoje výsledky,“ povedal Nesrovnal.

„Ja pevne dúfam, že to, čo sme urobili pre to, aby tu mestská polícia bola, tak to občania naozaj ohodnotia pozitívne. A teraz je už na príslušníkoch mestskej polície, aby sa tu konečne začal robiť poriadok,“ vyjadril sa starosta Vrakune Martin Kuruc.

Starosta verí, že toto bude odrazový mostík aj pre štátnu políciu. „Keď ľudia uvidia, že mestská polícia alebo naša SBS-ka, ktorá tu od zajtrajšieho dňa nastupuje, naozaj na tomto mieste dokážu robiť poriadok a keď začnú ľudia chodiť po vonku a prestanú sa báť, tak aj kompetentní štátnej polície pochopia, že má to význam a konečne tu urobíme aj regulérnu stanicu štátnej polície,“ uviedol.

V Pentagone je podľa jeho slov okolo 400 bytov. „Ťažko odhadnúť, koľko je tu obyvateľov, ale keď rátame, že na každý byt sú traja obyvatelia, ktorí sú tu oficiálne, tak je to asi 1200 obyvateľov. Myslím si však, že je to vyše 2000, lebo v niektorých bytoch je prihlásených aj osem až deväť obyvateľov.“

Kuruc zabezpečil v lokalite posilnenie kamerového systému a zriadenie 24 – hodinovej ochrany verejného priestoru prostredníctvom SBS služby. V priebehu septembra budú v blízkosti obytného domu Pentagon inštalované polopodzemné kontajnery, ktoré napomôžu väčšej čistote a poriadku.

Nepretržitý výkon služby v okolí Pentagonu bude zabezpečený dvojčlennými hliadkami  a doplnkovými hliadkami so psami. „Začiatkom augusta sme rokovali aj s okresným policajným riaditeľom v Bratislave II o navýšení počtu hodín pre hliadky štátnej polície v okolí Pentagonu. Už aj v súčasnosti tu funguje spolupráca so štátnou políciou, ktorá tu má za mesiac 10 služieb po 6 hodín,“ povedal náčelník mestskej polície Ivan Lechner. 

Posilnená prítomnosť mestských a štátnych policajtov v lokalite Pentagon už dnes prináša výsledky. Policajné štatistikyukazujú, že za prvých osem mesiacov v roku 2017 klesol počet trestných činov o 28% v porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2016.

Zdroj: Magistrát

​(ts, ms, tasr)

 

Páčil sa vám článok?