Kontrolórku Lamača odsúdili za korupciu, skončí vo funkcii

22.5.2017
0
Kontrolórku lamača odsúdili za korupciu, skončí vo funkcii - lamac2
Páčil sa vám článok?

Kontrolórka bratislavskej mestskej časti Lamač Zuzana Koreňová by mala skončiť vo funkcii, nakoľko sa dopustila nepriamej korupcie. Dňa 28. apríla nadobudol právoplatnosť rozsudok Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, ktorý odsúdil Koreňovú na peňažný trest 800 eur a náhradný trest odňatia slobody na štyri mesiace.

O odsúdení kontrolórky informoval dnes mestskú časť Úrad špeciálnej prokuratúry. Podľa starostu Lamača Petra Šramka jej ku dňu právoplatnosti odsudzujúceho rozsudku zanikol výkon funkcie. „Pani Koreňová bola požiadaná, aby v utorok (23. 5.) odovzdala všetky dokumenty k prebiehajúcim kontrolám,“ uviedol Šramko.

Podľa advokáta Petra Šrobára, s ktorým spolupracuje mestská časť, vyplýva koniec Koreňovej ako kontrolórky zo zákona o obecnom zriadení. Podľa toho výkon funkcie hlavného kontrolóra zaniká dňom nadobudnutia právoplatnosti rozsudku, ktorým bol odsúdený za úmyselný trestný čin.

Kontrolórka Lamača funkciu vykonávala aj po vznesení obvinenia z korupcie. Nového kontrolóra mestskej časti určia voľby.

O prípade kontrolórky informoval v marci tohto roka policajný prezident Tibor Gašpar v rámci predstavenia výsledkov Národnej protikorupčnej jednotky za rok 2016. Ten priblížil, že kontrolórka majetku a financií v Bratislave požadovala úplatok 5000 eur za to, že u riaditeľky domova seniorov vybaví umiestnenie tretej osoby.

(TASR, Foto: lamac.sk)

Páčil sa vám článok?