Mestskí policajti dnes zaostrili svoju pozornosť na psíčkarov

22.2.2017
0
Mestskí policajti dnes zaostrili svoju pozornosť na psíčkarov - msp psickari karlovka
Páčil sa vám článok?

Spolu s inšpektormi verejného poriadku sa dnes ráno na bratislavských Dlhých Dieloch pozreli mestskí policajti na to, či majitelia psov na verejných priestranstvách dodržiavajú povinnosti, ktoré pre nich vyplývajú či už zo zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, alebo príslušného všeobecne záväzného nariadenia.

V priebehu necelej hodiny skontrolovali 30 psíčkarov. Porušenia z ich strany zistené neboli, v niektorých prípadoch sa ale majitelia psov nevedeli preukázať evidenčnou známkou psa, ktorou dokladujú, že je prihlásený v evidencii psov príslušného úradu. Tvrdili, že si ich zabudli doma. Táto „zábudlivosť“ ich však môže vyjsť draho a to blokovou pokutou do výšky 33 eur. Známky vzápätí ale predložili.

„Počas kontroly sme sa nesústredili len na kontrolu evidenčných známok. Kontrolovali sme tiež, či pri venčení psov na verejných priestranstvách ich majitelia odstraňujú psie exkrementy, či dodržiavajú zákazy voľného pohybu psov a zákaz vstupu so psom  na miesta, kde je to zakázané,“ povedal náčelník bratislavskej mestskej polície Ivan Lechner a dodal, že podobné kontroly zo strany mestskej polície budú prebiehať aj v ostatných mestských častiach.

V samotnej mestskej časti Karlova Ves bolo ku dnešnému dňu evidovaných 1829 daňovníkov, ktorí majú prihlásených svojich psov v evidencii miestneho úradu.

(ars, foto: abn)

Páčil sa vám článok?