Z ulíc Karlovej Vsi odstránili 52 nepoužívaných áut

17.1.2017
0
Z ulíc karlovej vsi odstránili 52 nepoužívaných áut - parking karlovka
Páčil sa vám článok?

Z ulíc Karlovej Vsi bolo počas minulého roka odstránených 43 nepoužívaných áut s evidenčným číslom vozidla (EČV), ktoré dlhodobo stáli na jednom mieste. Majitelia ich odstránili na základe výzvy miestneho úradu. Bezplatná zmluvná odťahová služba odtiahla ďalších deväť áut bez EČV.

Celkovo Karlova Ves riešila vlani viac ako 90 dlhodobo odstavených vozidiel a vrakov. „Parkovacie miesta majú takpovediac cenu zlata. Preto je dôležité odstraňovať vozidlá, ktoré vo verejnom priestore nemajú čo robiť, povedala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová. Vraky a dlhodobo stojace vozidlá neznamenajú len zhoršenú kvalitu životného prostredia, ale najmä dlhodobé zabratie verejného priestranstva.

Karlova Ves rieši dva typy prípadov. Tým jednoduchším sú vozidlá bez EČV. Po osobnej obhliadke je na auto nalepená výzva, aby majiteľ zabezpečil odtiahnutie vozidla do 60 dní. Ak tak neurobí, vozidlo je odtiahnuté. Komplikovanejšie je odstraňovanie vozidiel s EČV, keďže ide o vozidlá, pri ktorých je možné zistiť ich majiteľa. Miestny úrad nemôže svojvoľne nakladať s majetkom občana a musí postupovať podľa platnej legislatívy.

Po osobnej obhliadke zamestnanec úradu požiada policajné krajské riaditeľstvo o lustráciu majiteľa a na základe nej sa majiteľovi zašle výzva na odstránenie vozidla z daného miesta v lehote do 30 dní. Pri obhliadke sa tiež skontroluje, či má auto platnú emisnú a technickú kontrolu. V prípade neplatnej emisnej a technickej kontroly zašle miestny úrad podnet na začatie správneho konania na okresný úrad, odbor cestnej dopravy. 

(ts, ms, Foto: MČ Karlova Ves)

Páčil sa vám článok?