Hasiči zasahujú pri požiari troch skladov v Prievoze

15.11.2015
0
Hasiči zasahujú pri požiari troch skladov v prievoze - poziar_prievoz5
Páčil sa vám článok?

Bratislavskí hasiči zasahujú v tejto chvíli pri rozsiahlom požiari troch skladov na Hrachovej ulici v bratislavskom Prievoze. Z okolitých rodinných domov už evakuovali obyvateľov. TASR informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

Požiar mal podľa doterajších informácií vypuknúť napoludnie a z pracovného stroja sa rozšíril do ďalších hál. Hasiči sa ho snažia lokalizovať. Na mieste zasahuje takmer 40 hasičov s deviatimi kusmi techniky.

Rozsiahly požiar troch skladov v bratislavskom Ružinove, v časti Prievoz, bol už okolo 16.00 h lokalizovaný a pod kontrolou. Hasiči momentálne dohášajú lokálne ohniská. "Bude nám to trvať niekoľko hodín, nakoľko časť strešnej konštrukcie sa prepadla do vnútorných priestorov," priblížil na mieste veliteľ Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave Marián Bugár.

Podľa veliteľa bol dnes krátko po 12.00 h ohlásený požiar pracovného stroja v jednej z hál na Hrachovej ulici. Po príjazde prvých hasičov však už okrem stroja horeli priestory celého halového komplexu. Čo bolo príčinou vzniku požiaru, zatiaľ nie je známe. "V čase príjazdu prvej jednotky boli všetci zamestnanci mimo objektu," povedal Bugár. Polícia však evakuovala ľudí z troch blízkych domov, taktiež ostatných obyvateľov vyzvala, aby si zatvorili na svojich domoch okná.

Presné množstvo a druhy horľavých látok, ktoré vyhoreli v objekte, sú ešte predmetom vyšetrovania. "Analýza ovzdušia našimi meracími prístrojmi však nepreukázala žiadne zvýšené koncentrácie, ktoré by ohrozovali život alebo zdravie občanov," podotkol veliteľ zásahu. Spôsobené škody sa podľa jeho slov momentálne sumarizujú. "Veľmi predbežný odhad je dva milióny eur," uviedol.

(TASR)

Páčil sa vám článok?