Verejné hliadky majú pomôcť udržať poriadok

24.10.2015
0
Verejné hliadky majú pomôcť udržať poriadok - znak_vrakuna
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Vrakune pristúpila k razantnému kroku. Dobrovoľné občianske hliadky majú pomôcť dodržiavať verejný poriadok, kontrolovať vznikajúce čierne skládky, poškodené zariadenia, jej členovia si budú všímať aj čistotu verejných priestorov či okolie kontajnerov.

Ich pozornosti by však nemal ujsť ani neporiadok, ktorý po sebe nechajú robotníci počas zatepľovania rôznych objektov, autá stojace na trávniku, poškodené lavičky, smetné koše. Podobné hliadky sú po celej Európe, na ich vzniku sa dohodli poslanci miestneho zastupiteľstva mestskej časti Vrakuňa.

Hliadky by podľa poslancov mali byť systémom účinnej kontroly verejného poriadku v okrskoch: okolie Zdravotného strediska na Bebravskej, okolie Stavbárskej ulice – Pentagón, obytný súbor Dolné hony, obytný súbor Vrakuňa. V právomoci hliadok bude spisovať nedostatky, ktoré už bude riešiť miestny úrad.

Mestská časť už vyzvala občanov, ktorí majú o dobrovoľnú činnosť záujem, aby sa prihlásili na tel. čísle 02 40 20 48 10 alebo mailom na: starosta@vrakuna.sk

(mm)

Páčil sa vám článok?