Policajti zaistili v byte omamné a psychotropné látky

15.11.2012
0
Páčil sa vám článok?

Policajti zo štvrtého bratislavského okresu zaistili v byte na Majerníkovej ulici omamné a psychotropné látky. Vyšetrovateľ Policajného zboru (PZ) obvinil 45 ročného Mariana L. z Bratislavy zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Pre TASR to uviedol bratislavský policajný hovorca František Peczár. "Obvinený si od presne nezisteného času, minimálne od septembra 2011 až doteraz, zadovažoval prekurzory na výrobu omamných a psychotropných látok. Nakupoval prekurzory v lekárňach v rôznych častiach Bratislavy, z ktorých následne za použitia ďalších chemických látok vyrábal v jednom z bytov na Majerníkovej ulici v Bratislave omamné a psychotropné látky," konštatoval Peczár.

V tomto prípade išlo podľa neho o drogu Pervitín. "Drogu následne predával v súčasnosti neustáleným osobám ako koncovým užívateľom. V noci z dňa 10. 11. 2012 na 11. 11. 2012 vyrobil omamnú a psychotropnú látku o celkovej hmotnosti približne 1000 mg," uviedol.

Expertízne skúmanie podľa neho potvrdilo v tejto látke prítomnosť metamfetamínu, pričom uvedené množstvo zodpovedalo minimálne 16 obvykle jednorazovým dávkam drogy. "Predmetná omamná a psychotropná látka už bola pripravená v injekčných striekačkách na ďalšiu distribúciu. Policajti tento materiál zaistili pri domovej prehliadke, ktorú vykonali na základe príkazu sudcu dňa 11. 11. 2012," dodal Peczár, podľa ktorého obvinenému za tento skutok hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody na 4 – 10 rokov.

(TASR)

Páčil sa vám článok?