V Jaroveckom ramene v noci na nedeľu zhorel hausboat

12.11.2012
0
V jaroveckom ramene v noci na nedeľu zhorel hausboat - Hausbot poziar1
Páčil sa vám článok?

Na Dunaji v noci zo soboty na nedeľu zhorel hausboat, pri požiari sa ľahko zranila jedna osoba. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo (KR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave. Podľa dostupných informácií bola príčinou požiaru elektrická závada staršej mrazničky.

K požiaru došlo na Jaroveckom ramene, bratislavskí a čuňovskí hasiči tam zasahovali v noci od 2.20 h. do skorého rána. "Spolu boli nasadené štyri kusy hasičskej techniky a 12 príslušníkov z HaZÚ a OHZ Čuňovo s jedným kusom techniky a tromi členmi," priblížilo operačné stredisko KR HaZZ.

Hasičská jednotka použila na likvidáciu požiaru tri C prúdy. "Po likvidácii požiaru o 6.16 h odovzdali hasičské jednotky miesto udalosti majiteľovi a vrátili sa na svoje základne," uzavreli hasiči s tým, že pri požiari sa ľahko zranila jedna osoba, ktorá bola vyšetrená hasičskou záchrannou službou.

Hausbót bol podľa našich informácií legálnou stavbou, ktorá bola aj riadne skolaudovaná. Majitelia hausbót obývali približne polroka. Podľa prvých informácií bol príčinou elektrický skrat, ktorý vznikol v zapnutej mrazničke. Drevená stavba zhorela takmer dotla, škoda presiahla 100 000 eur.

(tasr, banoviny)

Páčil sa vám článok?