Policajti zachránili mladíka pred samovraždou

26.1.2012
0
Páčil sa vám článok?

Petržalskí policajti zachránili 20-ročného mladíka pred samovraždou. V nedeľu 22. 1. 2012 krátko po polnoci oznámil vodič osobného motorového vozidla hliadkujúcim policajtom, že na nadjazde nad Betliarskou ulicou videl osobu, ktorá stála za zábradlím.

Policajti po príchode spozorovali na nadjazde muža stojaceho na hrane nadjazdu vo výške asi sedem metrov nad štvorprúdovou komunikáciou, tvárou otočeného k Dolnozemskej ulici. Hliadka okamžite vyrozumela záchranné zložky a snažila sa s mužom nadviazať komunikáciu a upokojiť ho. Spočiatku muž odmietal odpovedať na otázky a opakoval, že chce ukončiť svoj život. Na miesto sa dostavila aj druhá hliadka Obvodného oddelenia Petržalka - juh. Policajti pod nadjazdom zastavili premávku, aby v prípade skoku alebo pádu muž neohrozil aj vodiča niektorého z motorových vozidiel.

Až krátko pred 01.00 h sa policajtom podarilo priblížiť k mužovi natoľko, aby ho mohli uchopiť za ruky vytiahnuť ho cez zábradlie. Mladík kládol aktívny odpor, snažil sa policajtom vytrhnúť a neustále kričal, že chce ukončiť svoj život. Následne bol Banskobystričan za asistencie policajtov prevezený do jednej z bratislavských nemocníc.

Informovala po tom Petra Hrášková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

(TASR)

Páčil sa vám článok?