Petržalka zverejní tých, ktorí sa nestarajú o čistotu

20.1.2012
0
Páčil sa vám článok?

V minulých dňoch podala najväčšia bratislavská mestská časť Petržalka žiadosť o dotáciu z operačného programu Životné prostredie. Za financie z eurofondov chce zmodernizovať a rozšíriť zberný dvor a zlepšiť tak starostlivosť o čistotu v Petržalke.

Ako informovala hovorkyňa miestneho úradu Mária Grebeňová-Laczová, projekt sa orientuje aj na osvetu a vzdelávanie predovšetkým detí a mládeže tak, aby si osvojili návyky so zameraním na záujem o vlastné okolie.

"Postupne osádzame 200 nových smetných košov a 70 lavičiek, čo prispeje ku krajšej Petržalke," uviedla Grebeňová s tým, že na internete bude Petržalka zverejňovať tie subjekty, ktoré sa nestarajú o čistotu na svojich nehnuteľnostiach. "Tým chceme dosiahnuť lepšiu informovanosť, ale aj verejnú kontrolu," dodala.

Petržalské školy tiež budú potrebovať prostriedky na opravy a rekonštrukciu a o prioritách a spôsobe získania prostriedkov rozhodnú podľa jej slov poslanci miestneho zastupiteľstva v prvom polroku, aby sa počas leta mohli práce v školách uskutočniť.

Najväčšia mestská časť v Bratislave bude v roku 2012 aj v znamení prvej verejnej plavárne, nových pravidiel parkovania či nového prístupu k rekonštrukcii terás.

(TASR)

Páčil sa vám článok?