V Petržalke sa večer strieľalo, polícia strelca zadržala

25.10.2011
0
Páčil sa vám článok?

V pondelok 24. 10. 2011 vo večerných hodinách boli vyslané policajné hliadky do Petržalky k Zrkadlovému háju, kde malo dôjsť k streľbe na ulici. Podozrivá osoba mala strieľať z krátkej strelnej zbrane a následne utekať na Osuského ulicu.

Policajti spozorovali na základe popisu podozrivú osobu neďaleko zastávky MHD na Romanovej ulici, ktorá v pravej ruke držala krátku strelnú zbraň.  Policajti následne pod výzvou použitia služobnej zbrane vykonali služobný zákrok pri ktorom boli použité donucovacie prostriedky v zmysle zákona. išlo o 32 ročného muža z Bratislavy, ktorého policajti zadržali a eskortovali na policajné oddelenie.

Poškodené osoby uviedli, že si ich podozrivý pred incidentom fotil, tak ho vyzvali, aby od toho upustil. Poškodený sa k podozrivému mužovi priblížili na niekoľko metrov, pričom ten vytiahol spod bundy strelnú zbraň (neskôr zistené že išlo o plynovú pištoľ) a namieril ju smerom na poškodených. Podozrivý muž následne začal utekať smerom k Zrkadlovému háju, pričom 4 krát vystreli z predmetnej zbrane. Muž čelí podozreniu zo spáchania trestných činov nebezpečného vyhrážania a výtržníctva.

Podozrivý muž na svoju obranu uviedol, že bol v minulosti liečený na psychiatrii na schizofréniu, preto bol ešte vo večerných hodinách umiestnený do nemocnice. Prípad je v štádiu dokumentovania.

(banoviny)

Páčil sa vám článok?